Κομοτηνη: Εκδηλωση για τη διωξη 11 Τουρκων αγωνιστων

Το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου στα ΠΡΟΚΑΤ της παλιάς Νομικής

Εκδήλωση για τη δίωξη των 11 αγωνιστών του Λαϊκού Μετώπου από την Τουρκία θα πραγματοποιηθεί από το Αναρχικό Στέκι UTOPIA AD στα ΠΡΟΚΑΤ της παλιάς Νομικής το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου και ώρα 18.00.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα γίνει τηλεφωνική παρέμβαση πολιτικών κρατουμένων της οργάνωσης και θα μιλήσει και συνήγορος των κρατουμένων.

«Η συνεργασία του Ελληνικού με το Τουρκικό κράτος για την καταστολή των αγωνιστών δε θα περάσει. Η αλληλεγγύη θα νικήσει» επισημαίνει σε μήνυμά του το Αναρχικό Στέκι.

Παράλληλα σε μήνυμά της η Επιτροπή Αλληλεγγύης στους αγωνιστές από την Τουρκία κάνει λόγο για προσπάθεια «νομικής τρομοκρατίας» καλώντας σε συγκέντρωση συμπαράστασης έξω από τον Άρειο Πάγο στις 19 Μαρτίου, οπότε και εκδικάζεται η αίτηση αναίρεσης.

Ακολουθεί το κείμενο της Επιτροπής Αλληλεγγύης:

«Το ελληνικό κράτος θέλει να ξανά καταδικάσει τους 11 αγωνιστές από την Τουρκία ως αποτέλεσμα της συνεργασίας του με τον ιμπεριαλισμό ΗΠΑ-ΕΕ και το τούρκικο κράτος. Γι’ αυτό ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αχιλλέας Ζήσης, έχει ασκήσει αίτηση αναίρεσης κατά της αθωωτικής απόφασης που δόθηκε στο Εφετείο των 11 αγωνιστών, μετά από 97 μέρες απεργίας πείνας. Η αίτηση αναίρεσης κοινοποιήθηκε την ίδια χρονική περίοδο, όπου διεξήχθη η σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ, στο Βίλνιους της Λιθουανίας, όπου Μητσοτάκης, Ερντογάν και Μπάιντεν συμφώνησαν σε πιο στενή συνεργασία σε όλους τους τομείς.

Η ημερομηνία εκδίκασης της αίτησης αναίρεσης στον Άρειο Πάγο έχει καθοριστεί για την 19 Μαρτίου 2024. Ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζητά την αναίρεση της Εφετειακής απόφασης και την επιστροφή στην Πρωτόδικη απόφαση, στα 30 χρόνια κάθειρξης στον καθένα και στην κάθε μια! Απέναντι σε αυτή τη συνθήκη συγκροτήσαμε Επιτροπή Αλληλεγγύης για να διεξάγει καμπάνια μέχρι και την εκδίκαση της αίτησης αναίρεσης.

Για να μην αφήσουμε να γίνει δεκτή η αίτηση αναίρεσης. Παράλληλα το ελληνικό κράτος κρατά δέσμιους τους 2 από τους 11 αγωνιστές, τους συντρόφους Halil Demir και Şadi Naci Özpolat, πολιτικούς κρατούμενους στις φυλακές Χανίων και Τρικάλων αντίστοιχα, για μια υπόθεση όπου καταδικάστηκαν, σε 3 και 9 μήνες χωρίς αναστολή για πλημμελήματα! Σε μια υπόθεση όπου στήθηκε από την “αντι” τρομοκρατική έτσι ώστε να μην ειδοποιηθούν καν για να παραστούν στο δικαστήριο. Στους 2 συντρόφους καθώς και στους υπόλοιπους που καταδικάστηκαν στην υπόθεση αυτή τους αφαιρέθηκε πλήρως το δικαίωμα στην υπεράσπιση. Προφανώς και αυτή η καταδίκη χρησιμοποιείται αυτή τη στιγμή έτσι ώστε να φυλακίσουν τους αγωνιστές πριν την εκδίκαση της αίτησης αναίρεσης.

Η επίθεση αυτή στους αγωνιστές από την Τουρκία, αποτελεί κομμάτι της συνολικής νομικής τρομοκρατίας που θέλουν να επιβάλλουν ο ιμπεριαλισμός και τα αστικά κράτη. Κομμάτι της ίδιας ταξικής επίθεσης αποτελεί και το νομοσχέδιο για το νέο ποινικό κώδικα, όπου πρόκειται για σκληρή αναβάθμιση του νομικού οπλοστασίου του συστήματος. Ο ιμπεριαλισμός και τα συνεργαζόμενα κράτη, προσπαθούν να ποινικοποιήσουν οποιονδήποτε αντιστέκεται στις πολιτικές τους. Από την Παλαιστίνη μέχρι την Τουρκία και την Ελλάδα, γνωρίζουμε πολύ καλά πως τρομοκράτες δεν είναι οι αγωνιστές και οι λαοί που αντιστέκονται, αλλά οι ιμπεριαλιστές και τα συνεργαζόμενα αστικά κράτη. Ενωμένοι να αγωνιστούμε και να νικήσουμε. Γιατί την ελευθερία μας την κερδίσαμε με αντίσταση και με αντίσταση θα την προστατεύσουμε.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

ΤΟ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΕΣΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ, ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ! ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ!

ΟΛΟΙ/ΟΛΕΣ ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ 19 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024, 09.00».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.