Κομοτηνη: Εκδηλωση εξοικειωσης των νεων με τις ανανεωσιμες πηγες ενεργειας

Πρωτοβουλία της China Energy στο Πάρκο Γραμματικάκη, δίπλα στις ανεμογεννήτριες

Εκδήλωση Ανοιχτής Ημέρας του Ομίλου China Energy Guohua Investment Europe Renewable Energy SA (CEERE) πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη στο Αιολικό Πάρκο Γραμματικάκη στη Ροδόπη, με θέμα: «Ανάπτυξη με χαμηλές εκπομπές άνθρακα για ένα Πράσινο Μέλλον», με την ευκαιρία του εορτασμού της 10ης επετείου από την έναρξη της Πρωτοβουλίας «Μια Ζώνη, Ένας Δρόμος» και της 11ης Εθνικής Ημέρας Χαμηλών Εκπομπών Άνθρακα της Κίνας.

Πάνω από 40 προσκεκλημένοι, συμπεριλαμβανομένων εκπροσώπων κολεγίων από τη γενιά Ζ, προσωπικού από τις τοπικές υπηρεσίες πυροσβεστικής και δασαρχείων, εκπροσώπων από το 8ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής, οικογενειών εργαζομένων και κατοίκων της περιοχής συμμετείχαν στην εν λόγω δραστηριότητα στο Αιολικό Πάρκο Γραμματικάκη.

Η ομάδα των επισκεπτών περιηγήθηκε μαζί με τον τοπικό μηχανικό της Ευρωπαϊκής Εταιρίας Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, ακούγοντας προσεκτικά πώς κατασκευάζονται οι τουρμπίνες και πώς μεταφέρεται και παράγεται η ηλεκτρική ενέργεια και μαθαίνοντας για το σύστημα διαχείρισης και το ειδικά εγκατεστημένο σύστημα προστασίας των πτηνών από την CEERE. Η δραστηριότητα αυτή όχι μόνο παρουσίασε στους επισκέπτες τη λειτουργία και τη συντήρηση του πύργου της ανεμογεννήτριας αλλά τους έδωσε την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά τον τρόπο σκέψης και δράσης των εργαζομένων της εταιρίας.

Με την ευκαιρία δημοσιεύθηκε και η Έκθεση Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του κινεζικού ομίλου, που έχει επενδύσει στις ελληνικές ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Η εταιρεία παραμένει πιστή στην αποστολή της για την αναβάθμιση της νέας ενέργειας και εκπληρώνει ενεργά τις εταιρικές κοινωνικές της ευθύνες.

Η CEERE είναι ιδιοκτήτρια του 75% σε τέσσερα αιολικά πάρκα στη Θράκη, και συγκεκριμένα σε Οργάνη, Γραμματικάκη, Μεγαβούνι και Κορφοβούνι. Έχει οργανώσει δραστηριότητες πολιτιστικών ανταλλαγών για να ενισχύσει την πολιτιστική αλληλεπίδραση και την ενσωμάτωση στον τοπικό πολιτισμό, συγκεντρώνοντας έτσι την εμπιστοσύνη και την αναγνώριση των ανθρώπων στην Ελλάδα.

Το έργο της εταιρείας στη Θράκη είναι το πρώτο έργο αιολικής ενέργειας της Κίνας στην Ευρώπη με συνολική εγκατεστημένη ισχύ 78,2 μεγαβάτ, μια ετήσια παραγωγή πράσινης ενέργειας 160 γιγαβατωρών, η οποία μπορεί να εγγυηθεί την κάλυψη της ετήσιας κατανάλωσης της ηλεκτρικής ενέργειας 30.000 νοικοκυριών στην Ελλάδα. Μπορεί επίσης να μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά περίπου 210.000 τόνους, ποσό που ισοδυναμεί με τη φύτευση 360.000 δέντρων ετησίως, γεγονός που έχει συμβάλει θετικά στη βελτίωση της ενεργειακής δομής, στην εξοικονόμηση ενέργειας και στη μείωση των εκπομπών ρύπων στην Ελλάδα.

Τα τελευταία χρόνια, η China Energy έχει δημιουργήσει μια πλατφόρμα αλληλεπίδρασης για πολίτες απ’ όλα τα κοινωνικά στρώματα και ειδικά για τη νεολαία στην Ελλάδα, πραγματοποιώντας δραστηριότητες διαπολιτισμικής ενσωμάτωσης και επικοινωνίας. Σκοπός είναι να ενθαρρυνθεί ένας πιο πράσινος τρόπος ζωής με χαμηλές εκπομπές άνθρακα και εξοικονόμηση πόρων, και να διασφαλιστεί ότι η νέα ενεργειακή βιομηχανία θα αναπτυχθεί.

Αυτά τα προγράμματα διαπολιτισμικής επικοινωνίας της China Energy έχουν εξελιχθεί επίσης σε ένα μοντέλο πολιτιστικής επικοινωνίας μεταξύ Ελλάδας και Κίνας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.