Κομοτηνη: Διαμαρτυρια φοιτητων και συλλογικοτητων για τις ενεργειες που οδηγησαν στο δυστυχημα των Τεμπων

Κάνοντας λόγο για «κρατική – καπιταλιστική δολοφονία»

Πορεία διαμαρτυρίας για το δυστύχημα στα Τέμπη, το οποίο χαρακτήρισαν «κρατική-καπιταλιστική δολοφονία» πραγματοποίησαν το απόγευμα της Πέμπτης 2 Μαρτίου φοιτητές και συλλογικότητες της Κομοτηνής.

Αφού συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία, κινήθηκαν στους δρόμους της πόλης, κάνοντας στάση και έξω από τα γραφεία της ΝΔ.

Όπως ανέφεραν μεταξύ άλλων σε φυλλάδιο που μοίραζαν συλλογικότητες, το ατύχημα έγινε παρά τις προειδοποιήσεις των εργαζόμενων και συνδικαλιστικών φορέων του κλάδου, ενώ η εταιρεία συνέχισε σε απολύσεις προσωπικού με στόχο α την ολοκλήρωση του προγράμματος εξυγίανσης, ενώ η κυβέρνηση παράλληλα, «πανηγύριζε» για τις δήθεν/υπερσύγχρονες υποδομές της εταιρείες που θα μείωναν τον χρόνο των δρομολογίων.

«Σε μια εποχή που έχει αναπτυχθεί τόσο πολύ ή τεχνολογία είναι απαράδεκτο να συμβαίνουν τέτοια δυστυχήματα. Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι το κεφάλαιο υπολογίζει τις ανθρώπινες ζωές ως εισιτήρια βάζοντας πάνω από όλα την κερδοφορία του. Όσο κι αν θέλουν οι κυβερνήσεις να μας πείσουν ότι οι ιδιωτικοποίηση των φορέων θα βελτιώσουν τις ζωές μας, τόσο βλέπουμε τρανταχτά παραδείγματα όπως το προχθεσινό να αποδεικνύουν το αντίθετο» ανέφεραν τονίζοντας την αντίθεσή τους σε κάθε προσπάθεια ιδιωτικοποίησης δημόσιων φορέων όπως το ΕΣΥ, η εκπαίδευση και ειδικότερα οι παροχές της, δηλαδή οι λέσχες σίτισης, οι αστικές συγκοινωνίες και οι ανεγέρσεις φοιτητικών εστιών μέσω ΣΔΙΤ.

Μεταξύ άλλων οι συμμετέχοντες φώναξαν αντικατασταλτικά συνθήματα ενάντια στην εισβολή του κεφαλαίου σε κάθε κοινωνική έκφανση καθώς και τις ιδιωτικοποιήσεις όπως:

  • Δεν ήταν «ανθρώπινο λάθος»
  • Κράτος και κεφάλαιο δολοφονούν
  • Αυτοί μιλάνε για κέρδη και ζημιές -εμείς μιλάμε για ανθρώπινες ζωές
  • Στα σύνορα στις ράγες και στα νοσοκομεία – κάθε μέρα κι άλλη κρατική δολοφονία.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.