Κομοτηνη: Χριστος Ανεστη κατανυξης και ελπιδας

Νωρίτερα, αλλά με ευλάβεια τιμήθηκε η μεγαλύτερη γιορτή της Ορθοδοξίας

Μπορεί ο τρόπος και η ώρα να ήταν διαφορετική φέτος, ελέω κορωνοϊού, όμως αυτό δεν εμπόδισε τους κατοίκους της Κομοτηνής και της Ροδόπης να προσέλθουν στις εκκλησίες για να τιμήσουν την μεγαλύτερη εορτή της Ορθοδοξίας.

Οι πιστοί με αναμμένες λαμπάδες, μάσκα και περιοριστικά μέτρα,  και τηρώντας όλα τα περιοριστικά μέτρα συγκεντρώθηκαν έξω από τους ναούς της χώρας για να παρακολουθήσουν την ακολουθία της Αναστάσεως.

Ο μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων χοροστάτησε της ακολουθίας στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κομοτηνής, στέλνοντας ένα μήνυμα σε όλους τους πιστούς μετά την Ανάσταση:

Υποδοχή για το Άγιο Φώς στην Κομοτηνή

Το αεροσκάφος που μετέφερε το Άγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα έφθασε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» δεκαπέντε λεπτά πριν από τις 19:00. Η υποδοχή του ανέσπερου φωτός έγινε με μια λιτή τελετή και μεταφέρθηκε στην Εξαρχία του Πανάγιου Τάφου στην Πλάκα. Στη συνέχεια, 12 πτήσεις μετέφεραν το Άγιο Φως στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Το άγιο φώς έφτασε στην Κομοτηνή περίπου στις 21:30, με το Μητροπολίτη να το υποδέχεται στην εξέδρα της αναστάσιμης λειτουργίας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.