Κομοτηνη: 4 χρονια εξαγορασιμα σε 70χρονο για αποπλανηση 14χρονου

Δημοσιοποίηση των στοιχείων του και άνοιγμα των λογαριασμών του στο facebook ζητάει η πολιτική αγωγή

Με ειδική άδεια, λόγω της ιδιαίτερης φύσης του εκδικαζόμενου αδικήματος, εισήχθη την Τετάρτη στο ακροατήριο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ροδόπης η υπόθεση της αποπλάνησης 14χρονου αγοριού από 70χρονο άνδρα, που είδε το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες. Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε ελαφρυντικά στον κατηγορούμενο και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 4 ετών, δίχως αναστολή, εξαγοράσιμη έναντι 5 ευρώ ημερησίως. Ένεκα της ανασταλτικής δύναμης της έφεσης και δεδομένου ότι ο 70χρονος υπέβαλλε αίτηση δοσοποίησης για την εξαγορά της ποινής, αφέθηκε τελικά ελεύθερος.
 
Να σημειωθεί ότι το αδίκημα της αποπλάνησης ανηλίκου χαρακτηρίστηκε ως πλημμέλημα, με πλαίσιο επαπειλούμενης ποινής από 2 έως 5 έτη φυλάκισης. Και τούτο γιατί το θύμα της αποπλάνησης είχε συμπληρώσει πριν από λίγους μήνες τα 14 έτη. Σε αντίθετη περίπτωση, αν δηλαδή ο ανήλικος ήταν μικρότερος από 14 χρονών, το αδίκημα θα ήταν κακουργηματικού χαρακτήρα και θα απειλούσε τον 70χρονο με ποινή κάθειρξης πάνω από 5 έτη, με όλες τις παρελκόμενες ποινικές συνέπειες.
 
Πάντως, η πολιτική αγωγή δια της δικηγόρου κ. Ελισάβετ Τσιτσιγιάννη υπέβαλε μηνυτήρια αναφορά, ζητώντας να επιληφθεί η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ώστε να γίνει άρση του απορρήτου των συνομιλιών στους τρεις λογαριασμούς, που διατηρούσε ο 70χρονος στο facebook, και να διερευνηθεί αν προκύπτουν στοιχεία που παραπέμπουν σε κακουργηματικού χαρακτήρα αδικήματα. Επικουρικά κατατέθηκε το αίτημα να προταχθεί από τις αρχές η συγκεκριμένη υπόθεση, ώστε να προκύψουν το συντομότερο δυνατό τα αποτελέσματα της έρευνας, με την επίκληση της ιδιαιτερότητας του συγκεκριμένου αδικήματος.
 
Τέλος, η κ. Τσιτσιγιάννη υπέβαλε χθες αίτημα προς τον Εισαγγελέα για δημοσιοποίηση των στοιχείων και της φωτογραφίας του 70χρονου. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.