Κομοτηναιος που ζει στην εμπολεμη Ουκρανια ζητα τη βοηθεια μας

Ο Βαγγέλης Παννάς είναι ο μοναδικός Έλληνας κάτοικος στην πόλη Κοσταντίνοφκα του Ντονέτσκ και ζητά για την κάλυψη των αναγκών του σε θέρμανση

Έκκληση προς την τοπική κοινωνία και τους συμπολίτες του να συνδράμουν με όποιον τρόπο μπορούν ώστε να συγκεντρωθεί χρηματικό ποσό για την κάλυψη των αναγκών του σε θέρμανση απευθύνει σήμερα μέσα από τον τοπικό τύπο ο συμπολίτης μας Βαγγέλης Παννάς.

Ο κ.Παννάς μας γεννήθηκε στην Γερμανία και μεγάλωσε στην Κομοτηνή, ωστόσο πριν από λίγα χρόνια μετακόμισε στην Ουκρανία όπου και σήμερα ζει, όντας μάλιστα όπως τονίζει ο ίδιος ο μοναδικός Έλληνας στην πόλη Κοσταντίνοφκα που βρίσκεται στην περιφέρεια του Ντονέτσκ που σήμερα βρίσκεται στο κέντρο των συγκρούσεων μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.

Ο ίδιος δια μέσου των σελίδων του «ΠτΘ» απευθύνει έκκληση προς τους συμπολίτες του ώστε να συγκεντρωθεί ποσό της τάξεως των 1.400 ευρώ προκειμένου όπως τονίζει να αγοράσει δύο air condition και έναν θερμοσίφωνα ώστε να εξασφαλίσει όπως επισημαίνει τα στοιχειώδη για την επιβίωσή του ιδίου και της συζύγου.

Μιλώντας στον «ΠτΘ» περιγράφει την υφιστάμενη δραματική κατάσταση στην πόλη όπου διαμένει εξηγώντας ότι βρίσκεται εντός της «κόκκινης ζώνης» και στις προσαρτημένες κατά τους Ρώσους περιοχές της περιφέρειας του Ντονέτσκ.

Μία πόλη όπως εξήγησε των. 80.000 κατοίκων, βομβαρδισμένη που κατά τους Χειμερινούς μήνες η θερμοκρασία φτάνει έως και τους -25 βαθμούς κελσίου, ενώ αυτήν την ώρα αντιμετωπίζουν τεράστιες ελλείψεις ακόμα και σε βασικά για την καθημερινότητά τους αγαθά, ενώ όσα υπάρχουν έχουν ανατιμηθεί ακόμα και με δεκαπλάσιο κόστος από αυτό προ του πολέμου.

«Υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις λόγω του πολέμου και έχει υποβαθμιστεί η ζωή μας όσο δεν πάει άλλο. Είναι όμως η ζωή μας, το βιός μας, η Οικογένειά μας, και δε θέλουμε να τα εγκαταλείψουμε ούτε εγώ ούτε η σύζυγος μου» αναφέρει ο ίδιος σε μήνυμά του, εξηγώντας πως ένας άνθρωπος που εργάζεται αυτή τη στιγμή με μισθό ισάξιο των 150-200 ευρώ δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα στοιχειώδη.

Ερωτηθείς ως προς την υφιστάμενη κατάσταση σε σχέση με το ρεύμα και το νερό, ο ίδιος εξήγησε πως αντιμετώπισαν μεγάλα προβλήματα καθώς στους στόχους των επιθέσεων συμπεριλαμβάνονται υποδομές ενέργειας και ύδρευσης, με το ρεύμα να έχει επανέλθει μόλις τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Το ίδιο δεν συμβαίνει με το νερό η παροχή του οποίου είναι διακοπτόμενη, ωστόσο όπως τόνισε «λίγο το πρωί, λίγο το απόγευμα μας φτάνει έστω για τα βασικά, να μαγειρέψουμε, να κάνουμε μπάνιο».

«Μας λείπουν πολλά πράγματα. Δεν φυτοζωούμε, ωστόσο προσπαθούμε να ζήσουμε λιγάκι ως άνθρωποι όπως πριν κάτι που προφανώς δεν μπορεί να γίνει γιατί δεν έχουμε τις δυνατότητες να το κάνουμε» ανέφερε εξηγώντας πως η έκκλησή του προς τους συμπολίτες του αφορά στην εγκατάσταση συσκευών θέρμανσης και του νερού στο διαμέρισμα που αυτή τη στιγμή ζει.

Ο ίδιος και με γραπτό του μήνυμα θέλησε να ευχαριστήσει θερμά τον δημοσιογράφο κ.Φάνη Κωφίδη για την κινητοποίηση παρακαλώντας όπως σημειώνει «για την υποστήριξη από την πατρίδα μου την Κομοτηνή του νομού Ροδόπης και τους κατοίκους της, ώστε να αποτραπεί ο κίνδυνος του θανάτου μας τουλάχιστον από το βαρύ χειμώνα και το δριμύ ψύχος που έρχεται».

«Ευχαριστώ ξανά και εκ των προτέρων όλες και όλους για την ανθρώπινη κατανόηση, και εύχομαι ποτέ άνθρωπος να μη βρεθεί στην τόσο άβολη θέση να ζητάει βοήθεια, απλά για να μην παγώσει… ο Θεός να σας έχει καλά» καταλήγει.

Info

Τα τραπεζικά στοιχεία για όσους επιθυμούν να συνεισφέρουν:

IBAN: UA773052990262046400939825410

SWIFT CODE/BIC: PBANUA2X

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ: PANNAS EVANGELOS

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.