Κομοτηναιοι μαθητες του 2ου ΓΕΛ Κομοτηνης στο Γερακι Λακωνιας!

Περιηγήθηκαν σε ιστορικούς τόπους της Πελοποννήσου παραμονές της 25ης Μαρτίου

Στο πλαίσιο προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων (πολιτιστικά θέματα) 43 μαθητές της Α΄ Λυκείου του 2ου ΓΕΛ  Κομοτηνής πραγματοποίησαν πενθήμερη εκπαιδευτική εκδρομή με τελικό προορισμό το Γεράκι Λακωνίας, στο πλαίσιο σύμπραξης με το αντίστοιχο ΓΕΛ.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε πλήθος εκπαιδευτικών επισκέψεων σε ιστορικούς και αρχαιολογικούς χώρους: Ναύπλιο, Παλαμήδι, Μπούρτζι, Επίδαυρο, Μυκήνες, Σπάρτη, Μυστρά, Μονεμβασιά, Γεράκι. Δέος και ενθουσιασμό προκάλεσε στους μαθητές η χερσαία και λιμναία ξενάγηση στο σπήλαιο του Διρού και η περιήγηση στον πετρόκτιστο και επιβλητικό οικισμό της Αρεόπολης στη Μάνη.

Η συνάντηση των μαθητών και καθηγητών των δύο σχολείων ήταν ενθουσιώδης και συγκινητική και δημιούργησε προσδοκίες για την επόμενη συνάντηση κατά την επίσκεψη του σχολείου της Λακωνίας στην Κομοτηνή τον Απρίλιο. Τους μαθητές συνόδεψαν στην εκπαιδευτική εκδρομή οι καθηγητές: Δαλακούρα Κων/να, Μπεναβίδου Αναστασία, Τάγια Ευαγγελία και Αγγελίδου Ελένη.

Η εκδρομή πέτυχε τους στόχους της: κινητοποίησε το ιστορικό ενδιαφέρον των μαθητών και πρόσφερε ένα πλήθος ερεθισμάτων από την Πελοπόννησο κατά τις παραμονές της 25ης Μαρτίου, συντελώντας στη σύνδεση της ιστορικής γνώσης με τη βιωματική μάθηση. Η επαφή των συνομήλικων μαθητών των δύο σχολείων και η αλληλεπίδραση μεταξύ τους δημιούργησε μια αξέχαστη εμπειρία και την προοπτική περαιτέρω συνεργασίας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.