Κοινωνικο Φροντιστηριο για ακομη μια χρονια απο το Δημο Κομοτηνης και το ΤΕΦ

Κάλεσμα προς τους εκπαιδευτικούς να πλαισιώσουν την προσπάθεια

Συνεχίζεται και φέτος το Κοινωνικό φροντιστήριο του Δήμου Κομοτηνής, σε συνεργασία με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, βοηθώντας για ακόμα μια χρονιά μαθητές της Κομοτηνής από τις πιο αδύναμες οικονομικά οικογένειες της περιοχής μας, οι οποίες αδυνατούν να ανταποκριθούν στα αυξημένα έξοδα φοίτησης των παιδιών τους στα ιδιωτικά φροντιστήρια, με λειτουργία τμημάτων ενισχυτικής – υποστηρικτικής διδασκαλίας σε μαθητές γυμνασίου και λυκείου.
 
«Η κοινωνική πολιτική του Δήμου Κομοτηνής», σημείωσε σε δηλώσεις του ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Νίκος Σωτηρακόπουλος, «δεν περιορίζεται μόνο στις υλικές ενισχύσεις των πιο αδύναμων οικονομικά συμπολιτών μας, αλλά επεκτείνεται και σε τομείς όπως η εκπαίδευση». Για αυτό και απευθύνει, για ακόμα μια χρονιά, κάλεσμα να προσέλθουν στη διεύθυνση Κοινωνικών Πολιτικών για να εγγραφούν τόσο οι γονείς μαθητών γυμνασίου και λυκείου, όσο και οι εκπαιδευτικοί της Ροδόπης, που έχουν σταθεί όλα αυτά τα χρόνια δίπλα στο Κοινωνικό Φροντιστήριο για να συνδράμουν, ενισχύοντας εθελοντικά την κοινωνική αυτή προσπάθεια σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς.
 
«Είναι ένας θεσμός που έχει αγκαλιαστεί από τον κόσμο και τους εκπαιδευτικούς» σημείωσε ο κ. Σωτηρακόπουλος, εκφράζοντας παράλληλα τις ευχαριστίες του προς το τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας και ειδικά την Πρόεδρό του κ. Ζωή Γαβρηιλίδου, που έχουν υπάρξει σταθεροί αρωγή αυτής της προσπάθειας από το ξεκίνημά της.
 
Να υπενθυμίσουμε πως σύμφωνα με στοιχεία της υπηρεσίας συνολικά 45 μαθητές γυμνασίου και λυκείου επωφελήθηκαν από το φροντιστήριο πέρυσι, ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις του Δήμου, φέτος η συμμετοχή θα κινηθεί στα ίδια επίπεδα. Όσο για τους εκπαιδευτικούς, οι ειδικότητες που ζητά φέτος ο Δήμος είναι Μαθηματικοί, Φυσικοί, Βιολόγοι, Χημικοί, Φιλόλογοι, Αγγλικής Φιλολογίας, Τεχνικών Μαθημάτων.

Μέχρι 30 Σεπτεμβρίου οι αιτήσεις συμμετοχής 

Ο Δήμος Κομοτηνής λοιπόν καλεί γονείς μαθητών γυμνασίου και λυκείου, οι οικογένειες των οποίων αντιμετωπίζουν κοινωνικοοικονομικά προβλήματα, να δηλώσουν συμμετοχή για τα παιδιά τους στο Πολυλειτουργικό Κέντρο του Δήμου Κομοτηνής, στον 1ο όροφο στη Διεύθυνση Κοινωνικών Πολιτικών και πιο συγκεκριμένα στην κ. Άννα Μακρίδου, ημέρες Δευτέρα – Παρασκευή και ώρες 08:00 – 14:30 από την Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου έως και τις 30 Σεπτεμβρίου.
 
Για τη συμμετοχή των μαθητών στα τμήματα αυτά οι γονείς θα πρέπει να προσκομίσουν τα ακόλουθα δικαιολογητικά:
1.Φωτοτυπία Εκκαθαριστικού Εφορίας του έτους 2016
2.Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης
3.Φωτοτυπία ταυτότητας γονέα
4.Αίτηση (συμπληρώνεται στην υπηρεσία)
Κατά την εγγραφή θα πρέπει να δηλώνεται τηλέφωνο επικοινωνίας, email, και τμήματα στα οποία επιθυμεί να φοιτήσει ο μαθητής. 

Αιτήσεις και από τους καθηγητές 

Επίσης για τις ανάγκες λειτουργίας του Κοινωνικού Φροντιστηρίου του Δήμου Κομοτηνής κατά το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017 καλούνται όσοι εκπαιδευτικοί ενδιαφέρονται να διδάξουν εθελοντικά, να υποβάλλουν αίτηση εγγράφως ή ηλεκτρονικά στη Διεύθυνση Κοινωνικών Πολιτικών (τηλ. επικοινωνίας: 2531083344, email: [email protected]).
 
Στην αίτηση να αναγράφεται η ειδικότητα, τηλέφωνο και email, ενώ απαιτούμενες ειδικότητες είναι: Μαθηματικοί, Φυσικοί, Βιολόγοι, Χημικοί, Φιλόλογοι, Αγγλικής Φιλολογίας, Τεχνικών Μαθημάτων.
 
Info
Για οποιαδήποτε πληροφορία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο 25310-83344.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.