Κοινο μετωπο απο τους υγειονομικους φορεις της Ροδοπης

Για την ανεξαρτησία του ΕΤΑΑ

Την πλήρη αντίθεση της στη συγχώνευση του ΕΤΑΑ με άλλα ασφαλιστικά ταμεία, ενόψει της ψήφισης του ασφαλιστικού στη 3Βουλή, εκφράζει η Αντιπροσωπεία ΕΤΑΑ Ροδόπης εκπροσωπούμενη από τον Ιατρικό, Οδοντιατρικό και Φαρμακευτικό Σύλλογο Ροδόπης.
 
Όλοι οι υγειονομικοί φορείς (Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία, Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος) δημιουργούν ενιαίο μέτωπο αντίδρασης και καλούν όλους τους υγειονομικούς να αγωνισθούν για την βιωσιμότητα του Ταμείου τους.
 
Στα πλαίσια αυτής της κινητοποίησης διοργανώθηκε παράσταση διαμαρτυρίας μαζί με τα δευτεροβάθμια όργανα ΠΙΣ-ΕΟΟ-ΠΦΣ-ΠΚΣ, την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου, στη 1 το μεσημέρι έξω από το Υπουργείο Εργασίας.
 
Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν λαμβάνει μεγάλες διαστάσεις η μείωση της ροής νέων επαγγελματιών προς τα ταμεία, ενώ την ίδια στιγμή αυξάνονται οι ετήσιες διαγραφές ασφαλισμένων. Ειδικότερα στους μηχανικούς προσεγγίζουν τις 3000, στους υγειονομικούς και δικηγόρους ξεπέρασαν τους 1.000 ανά κλάδο.
 
Είναι χαρακτηριστική η συνεχώς βαίνουσα μειούμενη σχέση συνταξιούχων προς ασφαλισμένους που είναι σήμερα κατά μέσο όρο 1:3,65 (ειδικότερα: μηχανικοί 1:4,15, υγειονομικοί 1: 4,00 και νομικοί 1:2,70) όταν την εποχή της ενοποίησης το 2008 ήταν αντίστοιχα 1:4,90 (ειδικότερα: μηχανικοί 1: 7,20, υγειονομικοί 1: 4,90 και νομικοί 1:3,40). Επίσης τα τελευταία 5 χρόνια έχει παρουσιασθεί τεράστια συσσώρευση οφειλών, ενώ έχει αυξηθεί δραματικά και ο αριθμός των οφειλετών.
 
Η Αντιπροσωπεία ΕΤΑΑ Ροδόπης καλεί όλους τους φορείς να στηρίξουν τη συλλογική αυτή προσπάθεια για τη διατήρηση της ανεξαρτησίας του ταμείου και ζητά τη χρηματοδότησή του στα πλαίσια της τριμερούς χρηματοδότησης με παράλληλη κατάργηση του άρθρου 37 του Ν.3863/2010 που στερεί το ΕΤΑΑ από τη κατώτατη εγγυημένη σύνταξη των 360 ευρώ, καθώς και την επαναφορά των άρθρων 38 και 39 Ν. 4331/15.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.