Κοινο ανακοινωθεν των Μητροπολιτων της Θρακης για τη Νομικη στην Πατρα

«Συντασσόμεθα με τις αποφάσεις και τις δράσεις των Πρυτανικών Αρχών του ΔΠΘ, τις υποστηρίζουμε και τις προσυπογράφουμε»

Κοινό ανακοινωθέν υπογράφουν οι τέσσερις Μητροπολίτες της Θράκης με το οποίο δηλώνουν  -όπως είχαν πράξει και στις αρχές του έτους- τη στήριξη τους στις Πρυτανικές Αρχές του ΔΠΘ, αναφορικά με τις αντιδράσεις για την ίδρυση Νομικής Σχολής στην Πάτρα.
 
«Οι Μητροπολίτες της Θράκης παρατηρούμε την αγωνία και τον προβληματισμό της Ακαδημαϊκής κοινότητος του Δ.Π.Θ., των Δικηγορικών Συλλόγων, των φοιτητών και των θεσμικών φορέων της περιοχής μας και διαπιστώνουμε ότι η εξαγγελία ίδρυσης νέας Νομικής Σχολής στην Πάτρα, μόνο αρνητικές επιπτώσεις θα φέρει στο Δ.Π.Θ. και στον τόπο μας και παράλληλα θα επιβαρύνει έτι περισσότερο τον ήδη επιβαρυμένο από ανεργία κλάδο των δικηγόρων» επισημαίνουν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμων, Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος και Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων στο ανακοινωθέν που συνυπογράφουν για να θυμίσουν πως «η Θράκη αναμένει την υλοποίηση των δεσμεύσεων του Πρωθυπουργού. Υλοποίηση που ανέλαβε ενώπιον όλων μας στο Περιφερειακό Συνέδριο στην Κομοτηνή, τον Νοέμβριο του 2017 και στο οποίο διακήρυξε την ενίσχυση του Δ.Π.Θ. ως παραγωγικού αναπτυξιακού πόλου της Θράκης».
 
«Συντασσόμεθα με τις αποφάσεις και τις δράσεις των Πρυτανικών Αρχών του Δ.Π.Θ., τις υποστηρίζουμε και τις προσυπογράφουμε» καταλήγει το ανακοινωθέν.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.