Κοινη δηλωση των γυναικειων επιτροπων της Τουρκιας: «Θα ειμαστε εξω»

Προανήγγειλαν κινητοποιήσεις με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Οι γυναικείες επιτροπές του Τουρκικού Ιατρικού Συλλόγου, της Συνομοσπονδίας Συνδικάτων Δημοσίων Εργαζομένων, της Συνομοσπονδίας Επαναστατικών Εργατικών Συνδικάτων, της Ένωσης Επιμελητηρίων Τούρκων Μηχανικών και Αρχιτεκτόνων, ανακοίνωσαν ότι θα βρεθούν στους δρόμους και στις πλατείες στις 8 Μαρτίου. Στην συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε στην έδρα του Τουρκικού Ιατρικού Συλλόγου, η εκπρόσωπος κ. Ντενίζ Ερδογντού μετέφερε την ανακοίνωση στην οποία τονιζόταν: «Εμείς οι γυναίκες θα οδηγήσουμε σε μια ισότιμη και ελεύθερη ζωή, και στις 8 Μαρτίου, θα είμαστε στους δρόμους και στις πλατείες».

Οι γυναίκες επανέλαβαν τα εξής αιτήματα:

  • Πρέπει να εφαρμοστούν ειδικές πολιτικές που θα φροντίζουν να εξαλειφθούν τα εμπόδια στην απασχόληση των γυναικών.
  • Θα πρέπει να εφαρμοστούν πολιτικές απασχόλησης για τη μείωση της αυξανόμενης γυναικείας ανεργίας κατά τη διάρκεια της πανδημίας
  • Οι γυναίκες πρέπει να δικαιούνται άδεια μετ ‘ αποδοχών για τουλάχιστον 2 ημέρες κατά τη διάρκεια της περιόδου τους.
  • Η 8η Μαρτίου θα πρέπει να υπολογίζεται ως ημέρα άδειας μετ ‘ αποδοχών για τις γυναίκες.
  • Η συζήτηση για τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης πρέπει να τερματιστεί και η σύμβαση και ο νόμος με αριθ. 6284 για την προστασία της οικογένειας και την πρόληψη της βίας κατά των γυναικών πρέπει να εφαρμοστεί αποτελεσματικά.
  • Το εκπαιδευτικό σύστημα 4+4+4 το οποίο αποκόπτει τις γυναίκες από την εκπαίδευση, την απασχόληση, τη ζωή, οδηγώντας σε ταχεία αύξηση των γάμων σε παιδική ηλικία πρέπει να ακυρωθεί αμέσως.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.