Κληρικολαικη συναξη στην Ιερα Μητροπολη Μαρωνειας και Κομοτηνης

Tα διοριστήρια έγγραφα επέδωσε στα νέα Εκκλησιαστικά Συμβούλια ο Μητροπολίτης

Το πρωί της Δευτέρας, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κομοτηνής έλαβε χώρα η μηνιαία ιερατική σύναξη υπό την ηγεσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονος και τη συμμετοχή των κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως, καθώς και των λαϊκών στελεχών – μελών των νέων Εκκλησιαστικών Συμβουλίων.
 
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων μετά την εναρκτήρια προσευχή ευχαρίστησε τους λαϊκούς συνεργάτες της Ιεράς Μητροπόλεως για την ανταπόκρισή τους στο κάλεσμα του Επισκόπου και τους συνεχάρη για τον διορισμό τους.
 
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο έργο που αναλαμβάνουν ως συνεργάτες των Ιερέων και τους κάλεσε να αναλάβουν δραστηριότητα σε όλους τούς τομείς του έργου της Ενορίας, μάλιστα δανειζόμενος Πατερικό λόγο επεσήμανε ότι πρέπει να εναρμονισθούν με τον Αρχιερέα και τους Ιερείς «ώσπερ χορδαί κιθάρ&ς».
 
Μετά τις ωφέλιμες τοποθετήσεις του Ποιμενάρχου της τοπικής εκκλησίας επιδόθηκαν στους Προέδρους και τα Μέλη των Εκκλησιαστικών Συμβουλίων τα διοριστήρια έγγραφα, συνοδευόμενα με ανάλογες πατρικές ευχές τόσο για δημιουργική θητεία όσο και για τις επερχόμενες εορτές του Αγίου Δωδεκαημέρου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.