Κλιμακουμενης δυσκολιας αλλα «φτωχα» τα θεματα της Φυσικης συμφωνα με τον Ηλια Νικολαιδη

Ο φυσικός του Φροντιστηρίου Μ.Ε. «Μεθοδικό» για τα θέματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων

Για τελευταία φορά προσήλθαν το πρωί της Τρίτης, 22 Ιουνίου στα εξεταστικά κέντρα οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων προκειμένου να εξεταστούν στα μαθήματα, της Ιστορίας, όσοι έχουν επιλέξει Oμάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικές σπουδές, στη Φυσική, όσοι έχουν επιλέξει Θετικές σπουδές και Σπουδές Υγείας, και τις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας, όσοι έχουν επιλέξει Σπουδές Οικονομίας και Πληροφορικής.

Όσον αφορά το μάθημα της Φυσικής, όπως εξήγησε μιλώντας στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» ο φυσικός του Φροντιστηρίου Μέσης Εκπαίδευσης «Μεθοδικό» κ. Ηλίας Νικολαΐδης υπήρχαν θέματα που έδωσαν εύκολες μονάδες στους υποψηφίους μαθητές, με τις χαμηλές βαθμολογίες της τάξεως του 0-8 να είναι σίγουρα λιγότερες από την περσινή χρονιά.

Ο ίδιος εξέφρασε την προσωπική του εκτίμηση πως πρόκειται για «φτωχά» θέματα που «αδικούν το μάθημα» καθώς όπως τόνισε «θεωρώ πως δεν εξετάστηκαν πράγματα που θα μπορούσαν να εξεταστούν». Ο ίδιος εξήγησε πως τα θέματα αφορούσαν κυρίως σε γνώσεις της Α’ και Β’ Λυκείου, ήταν σαφή ως προς την διατύπωση τους, με την εξαίρεση μιας πρότασης στο Δ’ ερώτημα που απαιτούσε μια μεγαλύτερη διερεύνηση ως προς το ζητούμενο, για να επισημάνει ωστόσο πως ένας καλά προετοιμασμένος μαθητής θα μπορούσε να φτάσει αρκετά ψηλά ως προς την βαθμολογία.

Δεν γνωρίζουμε το μέγεθος της επιρροής της πανδημίας στους υποψηφίους

Ερωτηθείς ως προς τις βαθμολογίες ο κ. Νικολαΐδης εξέφρασε την άποψη ότι οι βαθμολογίες θα ήταν υψηλότερες υπό συνθήκες κανονικότητας, για να επισημάνει πως «δεδομένης της πανδημίας υπάρχει ένα ερωτηματικό, σε όλα τα μαθήματα, ως προς τον βαθμό που κατάφεραν οι μαθητές να προετοιμαστούν». Άλλωστε όπως τόνισε ο ίδιος η φετινή χρονιά ήταν πιο ιδιαίτερη από την περσινή καθώς η δια ζώσης διδασκαλίας σταμάτησε ήδη από τις αρχές της σχολικής χρονιάς, με τις επικείμενες βαθμολογίες να είναι αυτές που θα δείξουν τον βαθμό που οι συνθήκες επηρέασαν την προετοιμασία των υποψηφίων.

Ο ίδιος ωστόσο εξέφρασε την άποψη πως θα υπάρχουν λιγότερες χαμηλές βαθμολογίες δεδομένης και της βάσης εισαγωγής που τίθεται σε εφαρμογή από φέτος. «Αυτό που έλαβε υπόψιν η επιτροπή, στο σύνολο των μαθημάτων ήταν η ελάχιστη βάση εισαγωγής» εξήγησε, τονίζοντας πως τα μέλη της φρόντισαν «να βάλουν κάποια εύκολα θέματα ώστε να μην υπάρχουν πολλοί μαθητές με χαμηλές βαθμολογίες και αφετέρου να υπάρχουν και απαιτητικά θέματα ώστε να μην εκτιναχθεί προς τα πάνω ο μέσος όρος και “κοπούν” οι άριστες βαθμολογίες» τόνισε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας πως «κατά την άποψή μου το μοναδικό που απασχόλησε την Επιτροπή ήτα να μην μείνουν πολλά παιδιά εκτός πανεπιστημίων».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.