«Κλιμακωνουμε τον αγωνα εναντια στις πολιτικες εξαθλιωσης των  ενστολων»

Στην Πανελλαδική Ένστολη Διαμαρτυρία θα συμμετέχει η ΕΑΥΡ Ροδόπης

Στην Πανελλαδική Ένστολη Διαμαρτυρία Αστυνομικών, Πυροσβεστών, Λιμενικών και Στρατιωτικών που έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου και ώρα 18.00 στον Λευκό Πύργο στη Θεσσαλονίκη θα συμμετέχει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης.

Απευθύνοντας κάλεσμα συμμετοχής, η ΕΑΥΡ γνωστοποιεί πως για το σκοπό αυτό λεωφορείο θα αναχωρήσει στις 14.30 μπροστά από το Αστυνομικό Μέγαρο, τονίζοντας σε μήνυμά της πως «κλιμακώνουμε τον αγώνα ενάντια στις πολιτικές εξαθλίωσης των  ενστόλων».

Αναλυτικά στο μήνυμά της η ΕΑΥΡ επισημαίνει:

«ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΗΧΗΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

«Τα χαϊδέματα στην πλάτη, τα ευχαριστήρια SMS και οι δημόσιες δηλώσεις αγάπης και συμπάθειας προς τους ένστολους δεν μας πείθουν, αφού η Κυβέρνηση καθημερινά επωμίζει τον Έλληνα αστυνομικό  με ολοένα αυξανόμενο φορτίο με  πάρεργα, ενώ δεν μας διαθέτει επαρκή εξοπλισμό, άριστη εκπαίδευση και τις εγγυήσεις που απαιτούνται για να επιτελέσουμε με τον πλέον ασφαλή και αποτελεσματικό τρόπο τα καθήκοντά μας. Μάλιστα, εκτός από την υπηρεσιακή ανασφάλεια, πιεζόμαστε καθημερινά και από την αλόγιστη αύξηση του κόστους ζωής που σε συνδυασμό με την συρρίκνωση των μισθών μας, δεν μας επιτρέπουν πλέον να επιβιώνουμε με αξιοπρέπεια εμείς και οι οικογένειές μας.»

Αφαιρούμε κάθε ίχνος δικαιολογίας από αυτούς που κρατούν τις ζωές μας στα χέρια τους. Η Ελληνίδα και ο Έλληνας Αστυνομικός δεν επαιτούν, απαιτούν.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΕΞΑΓΓΕΙΛΕΙ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ Δ.Ε.Θ.

  • Ένα δίκαιο μισθολόγιο και επαναφορά αποδοχών στα επίπεδα του 2012, σύμφωνα με τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, που αναγνωρίζουν de facto την επικινδυνότητα της εργασίας μας.
  • Η θεσμοθέτηση της επικινδυνότητας να λάβει ουσιαστικό περιεχόμενο, σύμφωνα με τις προτάσεις μας που εδράζονται στις ανάγκες του αστυνομικού, με σεβασμό στην ιστορία και τα θύματα του αστυνομικού λειτουργήματος.
  • Να δοθεί τέλος στην απλήρωτη υπερεργασία που καθημερινά υφίστανται οι συνάδελφοί μας, καθώς καλούνται να εργάζονται πέραν του προβλεπόμενου χρόνου εργασίας.
  • Να δοθεί τέλος στην καταστρατήγηση εργασιακών, κοινωνικών και οικονομικών δικαιωμάτων μας, με την ανοχή ή πολλές φορές, δυστυχώς, και με την παρότρυνση της Ηγεσίας.
  • Να ενισχυθεί η Ελληνική Αστυνομία με προσωπικό και μέσα, ως αναπόσπαστο μέρος του κρατικού μηχανισμού ασφαλείας μας. Αλήθεια, ποιο Κράτος δικαίου μπορεί να μείνει σιωπηλό και αδρανές, όταν εκμεταλλεύεται καθημερινά τους ίδιους τους λειτουργούς του, όταν μάλιστα τους έχει εναποθέσει και την εύρυθμη λειτουργία του;
  • Να διατεθούν κονδύλια για την εφαρμογή των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας, ώστε ο αστυνομικός να μην παίζει καθημερινά «κορώνα – γράμματα» τη ζωή του.

Όλοι μαζί ενωμένοι με μαζική συμμετοχή και με εφαλτήριο τη Θεσσαλονίκη κλιμακώνουμε τον αγώνα μας και θα συνεχίσουμε εάν και όπου χρειαστεί, μέχρι τελικής δικαίωσης.

Η συμμετοχή μας θα καθορίσει το μέγεθος της πίεσης και θα φέρει το δικαιωτικό αποτέλεσμα.

Ο μόνος αγώνας που είναι σίγουρα χαμένος, είναι αυτός που δεν δόθηκε».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.