Κλιμακιο του ΚΚΕ στα πλημμυρισμενα

Είδαν από κοντά τις ζημιές σε σπίτια και εκμεταλλεύσεις

Κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Γραμματέα της ΤΕ Ροδόπης, Βαγγέλη Ευαγγελόπουλο, πραγματοποίησε περιοδεία το μεσημέρι της Τετάρτης σε χωριά των Δήμων Μαρώνειας – Σαπών και Αρριανών Ν. Ροδόπης τα οποία υπέστησαν ζημιές από τις τελευταίες βροχοπτώσεις.

Στη συνάντηση που πραγματοποίησε το κλιμάκιο του Κόμματος με τον δήμαρχο Μαρώνειας – Σαπών, Ντ. Χαριτόπουλο, στην αρχή της περιοδείας, ενημερώθηκε για την πορεία καταγραφής των ζημιών, για τη διαδικασία ανακήρυξης του δήμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, αλλά και για τις ανάγκες έκτακτης χρηματοδότησης για την αποκατάστασή τους.  

Σπίτια πλημμυρισμένα με κατεστραμμένο οικιακό εξοπλισμό, καταστροφές σε αποθηκευμένα καπνά, ζωικό κεφάλαιο κ.ά. είναι η εικόνα της επόμενης μέρας.

Όπως μετέφεραν οι κάτοικοι που μίλησαν με τα μέλη του Κόμματος που βρέθηκαν στις παραπάνω περιοχές, έχουν αντιμετωπίσει και μέσα στην τελευταία πενταετία ανάλογες καταστροφές, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως ορισμένες οικογένειες, που ζουν κοντά στον ποταμό Λίσσο, ο οποίος και υπερχείλισε, ζουν με τον φόβο των πλημμυρών κάθε χρόνο.

Τα μέλη του ΚΚΕ ανέδειξαν την ανάγκη αγωνιστικής διεκδίκησης άμεσων αποζημιώσεων στο 100% όλων των ζημιών, αλλά και ολοκληρωμένων μελετών και έργων αντιπλημμυρικής θωράκισης στη Ροδόπη.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.