Κλιμακιο του ΕΛΓΑ σε καπνοχωραφα της Ροδοπης

Σύσκεψη τον Πάσσο για την πορείας της ασθένειας στα καπνά με τη συμμετοχή των βουλευτών Δ. Χαρίτου και Ι. Αχμέτ

Σε καπνοχώραφα της Ροδόπης βρέθηκε την Παρασκευή κλιμάκιο του ΕΛΓΑ Αλεξανδρούπολης συνοδευόμενο από τον πρόεδρο του Συνεταιρισμού Καπνοπαραγωγών κ. Αμέτ Σινάν με σκοπό να διαπιστωθεί η πορεία της ασθένειας στις καλλιέργειες της περιοχής. Το κλιμάκιο συνόδευαν επίσης οι βουλευτές Ροδόπης, ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κ. Δημήτρης Χαρίτου και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κ. Ιλχάν Αχμέτ.

Ακολούθησε σύσκεψη στο χωριό Πάσσος με τη συμμετοχή πολλών καπνοκαλλιεργητών.

Με το πέρας της σύσκεψης ο κ. Αχμέτ δήλωσε: «Επειδή η ασθένεια είναι σε εξέλιξη ακόμη σε επίπεδο νομού, παρακολουθούμε την πορεία της και θα είμαστε σε επαφή με υπηρεσιακούς παράγοντες τοπικά και στην Αθήνα. Να είναι βέβαιοι οι αγρότες του τόπου μας ότι και σε αυτή την περίπτωση θα γίνει το καλύτερο για εκείνους και τις οικογένειες τους ώστε να λάβουν άμεσες,  δίκαιες και καθολικές αποζημιώσεις για την ζημιά που υφίστανται»

Από την πλευρά του ο κ. Χαρίτου σημείωσε ότι είναι πλέον στην αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης να επιδείξει τα ανάλογα πολιτικά αντανακλαστικά έτσι ώστε να αποζημιωθούν οι πληγέντες καπνοπαραγωγοί της Ροδόπης, που στην πλειοψηφία τους είναι  μικροκαλλιεργητές και το κύριο εισόδημα τους προέρχεται από τη γεωργία. Όπως έγινε και στο πρόσφατο παρελθόν σε ανάλογη έξαρση του φαινομένου των ιώσεων όταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αποζημίωσε τους πληγέντες παραγωγούς μέσω του μηχανισμού των de minimis». Ενώ έκανε γνωστό στους παραγωγούς ότι κατέθεσε σήμερα ερώτηση στη Βουλή στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με αίτημα την δίκαιη αποζημίωση των παραγωγών από τις ιώσεις.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.