Κλειστα τη Δευτερα τα σχολεια της Ροδοπης

Κλειστά τα σχολεία τόσο της Πρωτοβάθμιας όσο και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

 
Κλειστά θα παραμείνουν αύριο τα σχολεία της Ροδόπης, σύμφωνα με την απόφαση που πάρθηκε σήμερα το απόγευμα στο κτήριο της αντιπεριφέρειας, ύστερα από σύσκεψη που συγκάλεσε ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Νίκος Τσαλικίδης.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης τα σχολεία και στους τέσσερις δήμους της Ροδόπης και στις δύο βαθμίδες της εκπαίδευσης θα παραμείνουν κλειστά τη Δευτέρα λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η Αντιπεριφέρεια Ροδόπης ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης κ. Νίκος Τσαλικίδης λαμβάνοντας υπόψη τις έκτακτες συνθήκες που επικρατούν τις τελευταίες ημέρες μέχρι και την Κυριακή στην χωρική αρμοδιότητα της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης αποφάσισε την διακοπή των μαθημάτων στις σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης, την Δευτέρα 09-01-2017, λόγω έκτακτων συνθηκών, συγκεκριμένα παγετού και ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών,  στη χωρική αρμοδιότητα αυτής.
 
Αναμένεται έλεγχος των εγκαταστάσεων των σχολικών μονάδων προς καταγραφή της κατάστασης και των τυχόν ζημιών που ανέκυψαν λόγω παγετού κατά την  μακρά διάρκεια των σχολικών διακοπών των Χριστουγέννων.
 
Από την Τρίτη, 10-01-2017, τη μέριμνα επί του θέματος, έχει ο κατά περίπτωση αρμόδιος Δήμος, σύμφωνα με το άρθρο 94 του Ν. 3852/2010.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.