Κλειστα τα σχολεια και σημερα στη Ροδοπη

Αναστολή μαθημάτων στο ΔΠΘ και ΑΣΠΑΙΤΕ– Ανοιχτοί οι παιδικοί σταθμοί του δήμου Κομοτηνής

Κλειστά θα παραμείνουν και σήμερα Τρίτη 10 Ιανουαρίου τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο σύνολο του νομού Ροδόπης, κατόπιν απόφασης των Δημάρχων των τεσσάρων δήμων του νομού, ενώ οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Κομοτηνής θα λειτουργήσουν κανονικά.
 
Η απόφαση ελήφθη λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που συνεχίζουν να υφίστανται και στην περιοχή, καθώς λόγω και των διακοπών των Χριστουγέννων και της πρωτοχρονιάς οι σχολικές δομές παρέμειναν κλειστές για 15 και πλέον μέρες με αποτέλεσμα να είναι δύσκολη η θέρμανσή τους.
 
Χθες συνεχίστηκαν οι έλεγχοι στα συστήματα θέρμανσης όλων των σχολικών μονάδων του νομού, ενώ δεν ήταν λίγες οι περιπτώσεις εκείνες που διαπιστώθηκαν προβλήματα.
 
Τυχόν αποφάσεις για την Τετάρτη θα ληφθούν ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες και τις προβλέψεις της Τρίτης. 

Αναστολή μαθημάτων στο ΔΠΘ και στην ΑΣΠΑΙΤΕ Σαπών 

Την απόφαση για αναστολή του εκπαιδευτικού έργου έως και την Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου, στο σύνολο των δομών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, έλαβε και ο Πρύτανης κ. Αθανάσιος Καραμπίνης.
 
Στη σχετική ανακοίνωση επισημάνθηκε ότι τα κατά τόπους Τμήματα θα αναλάβουν την αναπλήρωση του διδακτικού έργου.
 
Κλειστό θα παραμείνει και σήμερα το Παράρτημα της ΑΣΠΑΙΤΕ στις Σάπες, λόγω ολικού παγετού, με απόφαση του Διευθυντή του Παραρτήματος κ. Αθανάσιου Καραφύλλη Αθανάσιου και τη σύμφωνη γνώμη της επιστημονικής υπευθύνου του ΕΠΠΑΙΚ κ. Αικατερίνης Κασιμάτη.
 
Για τις επόμενες μέρες μαθημάτων της εβδομάδας θα ακολουθήσει νέα ανακοίνωση σήμερα το μεσημέρι. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.