Κιβωτος του Κοσμου: Συνεληφθη η υπευθυνη της δομης στην Καλαματα

Βρέθηκε όπλο σε συρτάρι

Σήμερα το πρωί, αστυνομικοί του τοπικού τμήματος έκαναν έφοδο στη δομή της Κιβωτού στην Καλαμάτα, ύστερα από εντολή της Οικονομικής Αστυνομίας, όπως αντίστοιχα έγινε έλεγχος χθες στη Χίο και προχθές στον Κολωνό.

Οι αστυνομικοί, που πήγαν στη δομή για να συλλέξουν έγγραφα στο πλαίσιο του γενικού ελέγχου που διενεργείται στην Κιβωτό του Κόσμου μετά τις σοκαριστικές αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών, εντόπισαν ένα όπλο – συγκεκριμένα ένα περίστροφο –  κλειδωμένο σε συρτάρι.

Η εν λόγω υπάλληλος φέρεται να έδειξε το όπλο στους αστυνομικούς, λέγοντάς τους ότι το είχαν βρει κατά τη διάρκεια καθαριότητας. Υποστήριξε πως δεν είναι δικό της και το είχε εκεί ο προηγούμενος και ότι βρισκόταν καιρό εκεί.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν την υπεύθυνη της δομής για παράβαση του νόμου περί όπλων, ενημερώθηκε η Εισαγγελία, ενώ θα διεξαχθεί έλεγχος για τον κάτοχο του όπλου. Πληροφορίες μάλιστα λένε ότι το όπλο είναι αδήλωτο.

Έρευνα σε όλες τις δομές

Εν τω μεταξύ, η Οικονομική Αστυνομία διεξάγει έρευνες σε όλες τις δομές της Κιβωτού του Κόσμου. Σε ό,τι αφορά τα πρόσωπα, η έρευνα εστιάζει σε 15 άτομα, που διοικούσαν την Οργάνωση.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.