Κιτρινισε στον επιδημιολογικο χαρτη η Ροδοπη

Στο πορτοκαλί επίπεδο βρίσκονται πλέον Έβρος και Καβάλα – Στο κόκκινο Ζάκυνθος και Χανιά

Ανέβηκε επίπεδο, λόγω των αυξημένων κρουσμάτων κορωνοϊού που καταγράφηκαν την προηγούμενη εβδομάδα, η Ροδόπη, η οποία πλέον είναι κίτρινη στον επιδημιολογικό χάρτη, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωσή του.

Η Ροδόπη κατέγραψε κατά μέσο όρο 5,4 ημερήσια κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους την προηγούμενη εβδομάδα, που ακόμα είναι ο χαμηλότερος στην Περιφέρεια ΑΜΘ, στην οποία δυστυχώς πέρασαν στο πορτοκαλί επίπεδο, ένα βήμα πριν από το κόκκινο που επιφέρει περιορισμούς, ο Έβρος, με μέσο όρο 17 κρούσματα/100.000 κατοίκους την προηγούμενη εβδομάδα, και η Καβάλα, με μέσο όρο 15.5 κρούσματα/100.000 κατοίκους.

Αξίζει να σημειωθεί πως δραματικά ανέβηκε ο μέσος όρος στη Σαμοθράκη, η οποία πέρασε και αυτή στο πορτοκαλί (ο μικρός αριθμός μονίμων κατοίκων σημαίνει πως κρούσματα σε επισκέπτες αυξάνουν κατακόρυφα το μέσο όρο της εβδομάδας, που έφτασε στα 64.9/100.000 κατοίκους ).

Πανελλαδικά, λόγω του αυξημένου ιικού φορτίου, δυο περιοχές της χώρας, η Ζάκυνθος και η ΠΕ Χανίων, περνούν στο κόκκινο επίπεδο, που έχει τους εξής περιορισμούς:

-Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 00:00 μέχρι τις 06:00

-Λειτουργία όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος:

-αποκλειστικά σε ανοικτό υπαίθριο χώρο

– φιλοξενία μόνο καθήμενων πελατών

– μη αναπαραγωγή μουσικής και υπό τους κάτωθι υγειονομικούς όρους:

– Απολύμανση καταλόγων κατά την εναλλαγή των πελατών στα τραπέζια

– Τοποθέτηση απολυμαντικού προϊόντος ανά τραπέζι

– Υποχρεωτική χρήση μάσκας από το προσωπικό και τους πελάτες κατά τον χρόνο αναμονής

-Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως συναυλίες, live πάρτι, εμποροπανήγυρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κλπ.

-Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.

-Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για οικογένεια έως 6 άτομα.

-Αναστολή οικοδομικών εργασιών.

-Αναστολή θρησκευτικών τελετών, με εξαίρεση κηδείες και γάμους με την παρουσία έως 9 ατόμων και τέλεση λειτουργιών μόνο από λειτουργούς.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.