Κινητοποιουνται εναντια στις μεταταξεις οι νοσηλευτες του Σισμανογλειου

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την επόμενη εβδομάδα στην πλατεία Κομοτηνής

Με την απόφαση να βγουν στους δρόμους, για μία ακόμα φορά, προκειμένου να ευαισθητοποιήσουν τους τοπικούς άρχοντες, αλλά και να επικοινωνήσουν με την κοινωνία της Κομοτηνής τον κίνδυνο που διατρέχει το νοσηλευτικό ίδρυμα της πόλης, ολοκλήρωσαν χθες το μεσημέρι την έκτακτη γενική τους συνέλευση οι εργαζόμενοι του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου. Η εξέλιξη, που σήμανε «συναγερμό» στις τάξεις του νοσηλευτικού προσωπικού του ιδρύματος, είναι η απόφαση του Υπουργείου Υγείας για τη μετάταξη 13 νοσηλευτών από το Νοσοκομείο Κομοτηνή, κάτι που συνεπάγεται την περαιτέρω συρρίκνωση του έμψυχου δυναμικού του. Οι κινητοποιήσεις αποτελούν πλέον μονόδρομο για το εναπομείναν προσωπικό και η αρχή θα γίνει εντός της ερχόμενης εβδομάδας, την Τρίτη ή την Πέμπτη, με συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής.
 
Παράλληλα με την απόφαση αυτή, οι εργαζόμενοι απευθύνθηκαν με επιστολή προς τους τρεις βουλευτές του νομού, προς τον περιφερειάρχη και προς τον δήμαρχο Κομοτηνής, στην οποία ερωτούν τι προτίθενται να πράξουν για την υπεράσπιση του νοσηλευτικού ιδρύματος της πόλης μας, την ώρα που αυτό καταρρέει.
 
Εργαζόμενοι προς τοπικούς άρχοντες: «Σε τι μπορείτε να δεσμευτείτε;» 

Αναλυτικά το κείμενο της επιστολής, που κοινοποιήθηκε στους τοπικούς παράγοντες, είναι το εξής:

«Κύριοι, ευθέως ερωτούμε, σύμφωνα με τα τελευταία γεγονότα στο χώρο του Νοσοκομείου, που έχουν να κάνουν με την αποδυνάμωση του προσωπικού,
δια χειρός του Υπουργού κ. Κουρουμπλή, εν τω μέσω της προεκλογικής
περιόδου, με μετατάξεις προσωπικού (προεκλογικές εκδουλεύσεις;), τι
προτίθεστε να διασφαλίσετε, σε τι μπορείτε να δεσμευτείτε και σε ποια
παρέμβαση μπορείτε να προβείτε ΣΗΜΕΡΑ. ΣΗΜΕΡΑ που το νοσοκομείο
παραλύει…
 
Ήδη νοσηλευτικές κλινικές κλείνουν, το ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ καταρρέει!
 
Οποιαδήποτε παρέμβαση σας πρέπει να είναι ΑΜΕΣΗ.
 
Χρειαζόμαστε τώρα τα ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΤΙΚΑ σας, τόσο εμείς, όσο και ολόκληρη η κοινωνία». 

Παρέμβαση από ΚΚΕ Ροδόπης για τις μετατάξεις στο Σισμανόγλειο

«Η λύση είναι αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα υγείας»
 
Στο θέμα, που ανέκυψε με την «απογύμνωση» του Νοσοκομείου Κομοτηνής, παρενέβη με ανακοίνωσή της και η Τ.Ε.Ροδόπης του ΚΚΕ. «Η λύση είναι αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα υγείας», είναι ο τίτλος της ανακοίνωσης, μέσω της οποίας ασκείται κριτική και στη στάση των τοπικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Αναλυτικά το κείμενο της ανακοίνωσης είναι το εξής:
 
«Η μετάταξη υπαλλήλων του νοσοκομείου Κομοτηνής σε άλλο νοσοκομείο της παραμεθορίου με βάση τον αντιμνημονιακό νόμο 4223/13, αποτελεί το κερασάκι στην τούρτα, της αποψίλωσης του νοσοκομείου Κομοτηνής από νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό.
 
Αποτελεί ακόμα ένα κρίκο σε μια μακριά αλυσίδα μείωσης του προσωπικού τα τελευταία χρόνια.
 
Μείωσης που βρίσκεται στα πλαίσια της συρρίκνωσης γενικότερα του λεγόμενου ήδη συρρικνωμένου δημόσιου τομέα της υγείας, προς όφελος του ιδιωτικού. Στην περίπτωση όμως του νοσοκομείου Κομοτηνής βρίσκεται και στα πλαίσια του νέου Υγειονομικού Χάρτη που προβλέπει κλείσιμο νοσοκομείων ή μεγάλη συρρίκνωση της λειτουργίας τους.
 
Το ΚΚΕ και η Τ.Ε Ροδόπης προειδοποιούσε για αυτή την εξέλιξη.
 
Δυστυχώς για άλλη μια φορά επιβεβαιώθηκε. Για άλλη μια φορά οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Κομοτηνής και γενικότερα ο λαός του νομού, απογοητεύονται και μάλιστα από μία κυβέρνηση που αυτοχαρακτηρίζεται σαν αριστερά. Από μια κυβέρνηση που θα έσκιζε τα μνημόνια και θα ικανοποιούσε τα αιτήματα και των κατοίκων του νομού για σύγχρονη χωρίς ελλείψεις λειτουργία του νοσοκομείου.
 
Μπροστά σε αυτή την εξέλιξη ,της παραπέρα μείωσης του προσωπικού του νοσοκομείου, τα τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, πιστεύοντας ίσως ότι απευθύνονται σε λωτοφάγους, κάνουν αντιπολίτευση στον υπουργό υγείας, που αποφάσισε τις μετατάξεις 10 εργαζομένων. Βέβαια αυτό το έργο το έχει δει ο λαός του νομού και από στελέχη και βουλευτές και άλλων κυβερνητικών κομμάτων.
 
Το ζήτημα σε τελική ανάλυση είναι ο λαός του νομού να βγάλει συμπεράσματα και όσον αφορά το ποιόν των πολιτικών δυνάμεων που καλείται να επιλέξει στις επικείμενες εκλογές και με την εμπειρία του από το χώρο της υγείας και του νοσοκομείου Κομοτηνής.
Επίσης να βγάλει συμπεράσματα από την μέχρι τώρα λειτουργία του συστήματος υγείας. Δεν μπορεί να συνυπάρξει δημόσιος και ιδιωτικός τομέας. Θα κυριαρχήσει ο ιδιωτικός.
Μόνο το καθολικό και δωρεάν, χωρίς καμία επιχειρηματική δραστηριότητα, σύστημα υγείας μπορεί να ανακουφίσει το λαό.
 
Με αναπτυγμένο δίκτυο Π.Φ.Υ, με έμφαση στην πρόληψη και δικτυωμένο με γειτονιές, χωριά, σχολεία, πανεπιστήμια, βιομηχανικές ζώνες κτλ και νοσοκομεία πλήρως λειτουργούντα, που θα παρέχουν αμιγώς δευτεροβάθμια φροντίδα υγείας.
 
Οι κομμουνιστές δίνουν τη μάχη σε μια τέτοια κατεύθυνση, διεκδικώντας παράλληλα κάθε δυνατή βελτίωση.
 
Έτσι για το νοσοκομείο Κομοτηνής διεκδικούμε, άμεσα, το ταχύτερο δυνατό, την πρόσληψη ικανού αριθμού νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού και αναπλήρωση όλων των καινών θέσεων».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.