Κινητοποιηση ξανα απο το Συλλογο Φοιτητων Κοινωνικης Διοικησης

Λόγω απόρριψης αιτήσεων για πρακτική άσκηση στον τόπο καταγωγής δύο συμφοιτητριών τους

Κινητοποίηση στον πρόεδρο του τμήματος πραγματοποίησε ο Σύλλογος Φοιτητών Κοινωνικής Διοίκησης, μετά από ενημέρωση ότι σε δυο φοιτήτριες του τμήματος με σοβαρά προβλήματα υγείας στο οικογενειακό τους περιβάλλον, απορρίφθηκε η αίτηση για πρακτική άσκηση στον τόπο καταγωγής τους από τη συνέλευση του Τμήματος.
 
Το  Δ.Σ. του συλλόγου κατέθεσε ψήφισμα στο πρόεδρο καλώντας σε άρση των αποφάσεων, όμως όπως δηλώνουν, ο πρόεδρος δεσμεύτηκε το ψήφισμα να σταλεί στον Κοσμήτορα και στα μέλη ΔΕΠ καθησυχάζοντας τους πως θα πάρουν απάντηση μέσα στις επομένως μέρες.
 
Δηλώνουν πάντως πως η όποια απόφαση που θα εναντιώνεται στις ανάγκες των φοιτητών θα τους βρει ενωμένους απέναντι τους, με το συγκεκριμένο ζήτημα να τίθεται ανοιχτά σε συνέλευση του 2ου έτους πριν από εξέταση.
 
Στην απόφασή τους οι φοιτητές τονίζουν πως η πρόσφατη απόφαση του τμήματος έρχεται να προσθέσει ακόμη ένα τεράστιο εμπόδιο στις τεράστιες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν ήδη οι φοιτητές στην ολοκλήρωση των σπουδών τους, κάτι που θεωρούν αποτέλεσμα της ενιαίας αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζεται και συνεχίζεται από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ σε όλα τα μέτωπα.
 
Αφού επαναλαμβάνουν τα τεράστια κενά που έχουν προκύψει από την υποχρηματοδότηση των σχολών σε όλη τη χώρα, σημειώνουν πως στο Τμήμα δεν είναι λίγοι οι φοιτητές που φεύγουν μετά το 3ο και 4ο έτος για τις πόλεις τους γιατί δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στο κόστος των ενοικίων και μπαίνουν στη διαδικασία να βρουν τρόπο να επιστρέψουν στην Κομοτηνή για να ολοκληρώνουν την απλήρωτη πρακτική τους, ενώ πέρα από το κόστος του ενοικίου, ταυτόχρονα και το κόστος της μεταφοράς στις Κοινωνικές Δομές που γίνεται η πρακτική πέφτει στις πλάτες των φοιτητών.
 
Επίσης, αφού περιγράφουν την άσχημη κατάσταση στο χώρο της υγείας, σημειώνουν πως «μόνο ο αγώνας και οι διεκδικήσεις μπορούν να δώσουν απάντηση», ζητώντας «όλοι οι φοιτητές να κάνουν πρακτική άσκηση στην ώρα τους χωρίς κριτήρια και περιορισμούς, πρακτική άσκηση με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα για όλους τους σπουδαστές., πρόσληψη μόνιμου και σταθερού προσωπικού για τις εποπτείες της πρακτικής στο ύψος των αναγκών τους, αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης και επιστροφή των αποθεματικών, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους, δωρεάν δωμάτιο σε εστία για όλους τους σπουδαστές με αποκλειστική ευθύνη του κράτους, δωρεάν μετακίνηση των φοιτητών-σπουδαστών-μαθητών σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς και κάλυψη όλων των μεταφορικών κατά τη διάρκεια της πρακτική, ενώ για όσο καιρό δεν εξασφαλίζονται οι παραπάνω προϋποθέσεις οι φοιτητές να μπορούν να κάνουν την πρακτική τους άσκηση από τον τόπο τους.
 
Τέλος ζητούν να αρθεί άμεσα η απόφαση που δεν επιτρέπει σε 2 συμφοιτήτριες τους με σοβαρά προβλήματα υγείας στο οικογενειακό τους περιβάλλον να κάνουν πρακτική στον τόπο καταγωγής τους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.