Κινητοποιηση στην Κομοτηνη στις 21 Φεβρουαριου αποφασισαν οι Συνταξιουχοι της ΑΜΘ

Συνεδρίασαν παρουσία και του προέδρου της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ Δημήτρη Κουμπούρη

Κινητοποίηση την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου, στην Κομοτηνή, αποφάσισαν οι συνταξιούχοι όλης της Περιφέρειας ΑΜΘ, μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήσαν το πρωί της Τρίτης 6 Φεβρουαρίου στο Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι των συνταξιούχων του ΙΚΑ, Δημοσίου και ΟΑΕΕ από τη Δράμα, την Καβάλα, την Ξάνθη, τον Έβρο και την Ροδόπη, ενώ έδωσε το παρών και ο κ. Δημήτρης Κουμπούρης, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, που μίλησε για τα θέματα που απασχολούν τους συνταξιούχους, που πιέζονται από την ακρίβεια, το συνεχώς αυξανόμενο κόστος των υπηρεσιών αλλά και την μη αύξηση των συντάξεών τους.

Όπως τόνισε βρίσκονται όπως κάθε φορά στις επάλξεις, αποτελώντας μια υπολογίσιμη δύναμη του συνταξιοδοτικού κινήματος στη χώρα, και χρέος τους είναι να ανεβάσουν ακόμα περισσότερο την προσπάθεια και τους αγώνες τους, γιατί δεν έχουν άλλη διέξοδο. «Κάνουμε αγώνες γιατί έχουμε προβλήματα» σημείωσε, και αυτό που θέλουν είναι να μπορούν με τις συντάξεις τους να έχουν μια αξιοπρεπή ζωή. Για αυτό τόνισε πως είναι σωστό να συνεχίσουν τους αγώνες τους, με μεγαλύτερη προσπάθεια, σε ένα δύσκολο περιβάλλον για το εργατικό λαϊκό κίνημα.

Πολλαπλά τα προβλήματα των συνταξιούχων

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος των Συνταξιούχων ΙΚΑ Ροδόπης κ. Τάσος Γκλαβάνης, τόνισε πως θα προσπαθήσουν να κάνουν όσο το δυνατόν πιο δυναμική κινητοποίηση με τη συμμετοχή όλων των συνταξιούχων, μιας και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν είναι κοινά.

Τα βασικά αιτήματα είναι η αύξηση των συντάξεων, μιας και οι τελευταίες αυξήσεις, που ούτως ή άλλως πολλοί δεν είδαν στους λογαριασμούς τους λόγω της προσωπικής διαφοράς, δεν καλύπτουν τον σωρευτικό πληθωρισμό από το 2010, όταν αυτές έπαυσαν, ενώ παραμένουν πλήρως οι περικοπές στα δώρα τους.

Την ίδια ώρα η περίθαλψη, ένας σημαντικός τομέας για τα άτομα τρίτης ηλικίας, γίνεται όλο και πιο ακριβή, με τους συνταξιούχους να υποχρεώνονται όλο και περισσότερο να πληρώνουν από την τσέπη τους για εξετάσεις ή ακόμα και χειρουργεία.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.