Κινητοποιηση κατα του εργασιακου νομοσχεδιου στην Κομοτηνη

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τους αγώνες και μετά την ψήφιση σύλλογοι και συνδικάτα της Ροδόπης

Την αντίθεση τους στο «Αντεργατικό», όπως το χαρακτήρισαν, νομοσχέδιο, εξέφρασαν για ακόμα μια φορά στην Κομοτηνή σωματεία της Ροδόπης, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την ψήφισή του στη Βουλή την Τετάρτη 16 Ιουνίου.

Ο συγκεντρωμένοι εξέφρασαν την αντίθεσή τους στο σύνολο του νομοσχεδίου, τόσο όσο αφορά το χρόνο εργασίας, όσο και στα θέματα υπερωριών, τηλεργασίας, αλλά και των αλλαγών στη συνδικαλιστική δράση.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν η ΕΝΙΔΥΚ, η ΑΔΕΔΥ Ροδόπης, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης «Οι τρεις Ιεράρχες», ο σύλλογος εργαζομένων ΔΟΥ Ροδόπης και άλλοι, ζητώντας την απόσυρση του νομοσχεδίου, και δεσμευόμενοι πως ακόμα και αν ψηφιστεί, θα μείνει στα χαρτιά.

Συνολικές οι αντιδράσεις

Οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας δήλωσαν την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο αυτό, και πως θα αντιπαρατεθούν ακόμα και αν ψηφιστεί, σημείωσε ο Πρόεδρος του Σωματείου κ. Στέφανος Μακρυγιάννης, τονίζοντας πως ο αγώνας θα συνεχίσει και το επόμενο διάστημα. Επίσης σχολίασε αρνητικά την προσπάθεια της Υπουργού να κηρύξει παράνομη την απεργία της ΟΛΜΕ, προσπαθώντας να δημιουργήσει αντανακλαστικά κοινωνικού αυτοματισμού.

Από την πλευρά της ΑΔΕΔΥ η κ. Δήμητρα Λιουλιάκη χαρακτήρισε κακούργημα την ψήφιση του νόμου από τη Βουλή, με το νομοσχέδιο να καταργεί τα θεμελιώδη και βασικά δικαιώματα του εργάτη εδώ και 100 χρόνια, να δουλεύει με αξιοπρέπεια για να ζει με αξιοπρέπεια.

Ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΔΟΥ κ. Γιάννης Λεβέντης, τόνισε πως οι αλλαγές αυτές αποτελούν την κατάληξη των κινήσεων των προηγούμενων κυβερνήσεων για πολλά χρόνια. Τόνισε δε πως το νομοσχέδιο δεν μπορεί να βελτιωθεί, και πως η αντίδρασή τους πρέπει να συνεχιστεί.

Μαζική η απόρριψη του νομοσχεδίου

Την κεντρική ομιλία έκανε η Γραμματέας της ΕΝΙΔΥΚ κ. Αμαλία Κασαπαντωνίου, που σημείωσε πως το νομοσχέδιο, πατώντας πάνω σε διατάξεις όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, καταργεί το 8ωρο, επιβάλλει 10ωρη απλήρωτη δουλειά αυξάνει και φθηναίνει τις υπερωρίες, επεκτείνει και μονιμοποιεί την τηλεργασία, καταργεί σε ακόμα περισσότερους κλάδους την Κυριακάτικη Αργία, αλλά επηρεάζει και την συνδικαλιστική δράση.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.