Κινητοποιηση ιδιοκτησιας αδεσποτων απο Δημο και Εθελοντες Κωνσταντινουπολης και “Semtpati”

Εκρέμ Ιμάμογλου «Η ταχεία αστικοποίηση είναι θύτης όλων των αδέσποτων»

Ο Δήμος Κωνσταντινούπολης ξεκίνησε την πρωτοβουλία υιοθεσίας αδέσποτων που βρίσκονται σε προσωρινά κυνοκομεία για να εξασφαλίσει την διαβίωση των ζώων σε μόνιμα σπίτια. Το έργο, το οποίο ξεκίνησε με το σύνθημα «Υιοθέτησε Κωνσταντινούπολη» πραγματοποιείται με τη συνεργασία Εθελοντών Κωνσταντινούπολης και του “Semtpati”.

Οι φιλόζωοι που θέλουν να υιοθετήσουν σκύλους που βρίσκονται στα κυνοκομεία του Δήμου μπορούν να υποβάλουν αίτηση μέσω της εφαρμογής “Semtpati”. Οι Κωνσταντινουπολίτες, οι οποίοι έχουν συμπληρώσει το έντυπο αίτησης αποκτούν τα ζώα μετά την αξιολόγηση που πραγματοποιείται από τους Εθελοντές της Κωνσταντινούπολης και τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής του Δήμου Κωνσταντινούπολης.

Η εφαρμογή διαθέτει σελίδες με πληροφορίες σχετικά με την ηλικία και το φύλο κάθε σκύλου, καθώς και μια φωτογραφία του. Η εφαρμογή “Semtpati” παρέχει επίσης βασικές πληροφορίες σχετικά με την υγεία και τη φροντίδα των ζώων.

Η ιδιοκτησία ζώων είναι κοινωνικό ζήτημα

Ο Δήμαρχος Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου, αναφέρθηκε στη σημασία της υιοθεσίας αδέσποτων ζώων και τόνισε πως «η ταχεία αστικοποίηση ευθύνεται για όλα τα αδέσποτα, πρώτα από όλα τους σκύλους. Μπορούμε να μετατρέψουμε το φυσικό τους περιβάλλον σε τεράστιες πολυκατοικίες σε λίγα χρόνια. Τα αδέσποτα αγωνίζονται για τη ζωή. Υπάρχει μια αντίληψη στον κόσμο ότι μπορούν να κατασκευαστούν κυνοκομεία με χωρητικότητα χιλιάδων ζώων. Αλλά αυτό δε γίνεται. Χρειαζόμαστε πρακτικές εφαρμογές που θα λύσουν αυτά τα προβλήματα. Ως Δήμος Κωνσταντινούπολης, θα ήθελα να ευχαριστήσω την επιχειρηματία Ιπέκ Κιράτς και τους Εθελοντές Κωνσταντινούπολης που μας υποστήριξαν σε αυτό το έργο. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τις εταιρείες του Ομίλου Koτς που υιοθέτησαν σχεδόν 40 αδέσποτα που ήταν στα κυνοκομεία μας. Εύχομαι αυτή η όμορφη πρωτοβουλία  να αποτελέσει παράδειγμα για όλες τις εταιρείες και τα ιδρύματα. Πιστεύω ότι ο λαός της Κωνσταντινούπολης δεν θα παραμείνει αδιάφορος στους αγαπημένους μας φίλους που περιμένουν να βρουν ζεστά σπίτια».

Το έργο των κυνοκομείων

Η Διεύθυνση Κτηνιατρικών Υπηρεσιών του Δήμου Κωνσταντινούπολης καταγράφει όλα τα ζώα που βρίσκονται σε κυνοκομεία πραγματοποιώντας στείρωση, εμβολιασμό και αποπαρασίτωση  τους. Όλα τα σκυλιά παραδίδονται στους φιλόζωους μετά από αυτές τις θεραπείες. 

Ιπέκ Κιράτς: «Η θέση του Δήμου στο έργο μας θα είναι πάντα πολύτιμη»

Η Ιπέκ Κιράτς ιδρύτρια της πλατφόρμας “Semtpati” και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομίλου Κοτς, δήλωσε ότι έχουν προχωρήσει πολύ από το πρωτόκολλο που υπέγραψαν με τον Δήμο Κωνσταντινούπολης πριν από 1,5 χρόνια και ευχαρίστησε «τον Εκρέμ Ιμάμογλου για το ειλικρινές ενδιαφέρον του για το έργο “Semtpati”, το οποίο υλοποιήσαμε με στόχο να ζήσουμε αρμονικά, με αγάπη και εμπιστοσύνη με τα αδέσποτα που αποτελούν ένα αναπόσπαστο μέρος των πόλεων μας. Η θέση του Δήμου στο έργο μας θα είναι πάντα πολύτιμη».

«Τα σκυλιά να αποκτήσουν μια οικογένεια που θα τους αγαπήσει» 

Η ίδια κατέθεσε τον ενθουσιασμό της που άνοιξαν μια νέα σελίδα στο έργο “Semtpati” επισημαίνοντας πως «στο νέο βήμα του έργου μας, το οποίο πραγματοποιούμε με τη συνεργασία του Δήμου Κωνσταντινούπολης και των Εθελοντών Κωνσταντινούπολης, θα υποστηρίξουμε την ευρεία και αποτελεσματική υιοθεσία με το σύνθημα “Υιοθέτησε Κωνσταντινούπολη”, προκειμένου τα σκυλιά να αποκτήσουν μια οικογένεια που θα τους αγαπήσει. Ενημερώσαμε επίσης την πλατφόρμα του έργου μας, επικεντρώνοντας στην ιδιοκτησία, η οποία στοχεύει στον εντοπισμό των αναγκών των αδέσποτων με την καταγραφή τους και την υποστήριξη των διαδικασιών λήψης αποφάσεων των αυτοδιοικήσεων βάσει δεδομένων. Η πρόσβαση στις πληροφορίες των εκπαιδευμένων σκύλων που είναι κατάλληλα για ιδιοκτησία σε μια ενιαία πλατφόρμα θα προσφέρει ευκολία στους φιλόζωους που θέλουν να αποκτήσουν ένα νέο μέλος στην οικογένειά τους, καθώς και θα συνεισφέρει στα ζώα στο κομμάτι να βρουν σπίτι σε μικρότερο χρονικό διάστημα. Εάν μπορούμε να το επιτύχουμε αυτό, θα επωφεληθούμε από τη δύναμη του ψηφιακού μετασχηματισμού».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.