Κινητοποιηση για την υγεια στην Κομοτηνη

Συλλογικότητες αλλά και μέλη κομμάτων βρέθηκαν στην κεντρική πλατεία ζητώντας περαιτέρω μέτρα για την πανδημία

Κινητοποίηση για την υγεία και την αξιοπρέπεια πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 22 Ιανουάριο στην Κεντρική πλατεία της Κομοτηνής, στο πλαίσιο πανελλήνιου καλέσματος, με διάφορες συλλογικότητες και εκπροσώπους κομμάτων να εκφράζουν την αντίθεσή τους στην πολιτική της κυβέρνησης, και να ζητούν επιπλέον μέτρα για την ενίσχυση της δημόσιας υγείας και του ΕΣΥ.

Το παρών έδωσαν στην εκδήλωση μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης, ζητώντας μεταξύ άλλων άμεση στελέχωση και ενίσχυση του ΕΣΥ, αύξηση των δαπανών για την υγεία, άρση της αναστολής των υγειονομικών αλλά και ενίσχυση και ενεργοποίηση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, μαζί με μέτρα για την ανάσχεση της επέκτασης του ιού.

Ζήτησαν επίσης άμεση επίταξη ιδιωτικών κλινικών και στρατιωτικών νοσοκομείων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, να ληφθούν μέτρα για αποφυγή συγχρωτισμού σε μαζικούς χώρους, χώρους δουλειάς και ΜΜΜ αλλά και για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων.

Παράλληλα στην κεντρική πλατεία βρέθηκαν και μέλη συλλογικοτήτων, εκφράζοντας και αυτά από την πλευρά τους το αίτημα για χρηματοδότηση των νοσοκομείων και θωράκιση του ΕΣΥ, την αποσυμφόρηση των μέσων μαζικής μεταφοράς, ουσιαστικά μέτρα προστασίας σε χώρους εκπαίδευσης και εργασίας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.