Κινητοποιησεων συνεχεια εναντια στα ιδιωτικα Πανεπιστημια στην Κομοτηνη

Νέα συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία με τη συμμετοχή φοιτητών, μαθητών και συλλογικοτήτων

Συνεχίζουν τις αντιδράσεις τους στα σχέδια της κυβέρνησης για την ίδρυση μη κρατικών Πανεπιστημίων φοιτητές, φορείς και συλλογικότητες στην Κομοτηνή, με νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας να λαμβάνει χώρα το μεσημέρι της Πέμπτης 18 Ιανουαρίου στην Κεντρική πλατεία.

Η κινητοποίηση έγινε στο πλαίσιο του πανελλαδικού καλέσματος από πάνω από 100 φοιτητικούς συλλόγους της χώρας, με παράλληλες κινητοποιήσεις σε Ξάνθη, Αλεξανδρούπολη αλλά και όλη τη χώρα.

Οι συγκεντρωμένοι, μεταξύ των οποίων ήταν οι φοιτητικοί Σύλλογοι Κοινωνικής Εργασίας και Ελληνικής Φιλολογίας, μαθητές του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής, φοιτητικές συλλογικότητες αλλά και εκπρόσωποι των συλλόγων εκπαιδευτικών Ροδόπης, εξέφρασαν την αντίθεσή τους στη δημιουργία των ιδιωτικών Πανεπιστημίων, που θεωρούν πως εμπορευματοποιούν την εκπαίδευση, και θα οδηγήσουν στην υποβάθμιση των δημόσιων πανεπιστημίων.

Όπως τονίστηκε μεταξύ άλλων, το νέο νομοσχέδιο κάνει την αδικία νόμο, υποβαθμίζοντας τα πτυχία των Δημοσίων πανεπιστημίων, μαζί με αλλαγή του περιβάλλοντος απόκτησης άδειας ασκήσεως επαγγέλματος.

Παράλληλα θεωρούν πως ετοιμάζει το έδαφος για την περαιτέρω μείωση της κρατικής χρηματοδότησης για τα πανεπιστήμια, απελευθερώνοντας το κράτος από την ευθύνη χρηματοδότησης και στήριξης των δημοσίων πανεπιστημίων.

Για αυτό και οι συγκεντρωμένοι ζήτησαν να αποσυρθούν τα όποια σχέδια για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων στη χώρα μας, και την ενίσχυση των ΑΕΙ κόντρα στην εμπορευματοποίηση της ανώτατης εκπαίδευσης που προωθείται.

Κάλεσαν δε τόσο τους φοιτητές, όσο και μαθητές, εργαζόμενους και όποιον επηρεάζεται από το νέο νομοσχέδιο, να αποτρέψουν την παράκαμψη του άρθρου 16, με πανελλαδικό αγώνα όπως έγινε και στο παρελθόν, όταν τα σχέδια προηγούμενων κυβερνήσεων για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων έπεσαν στο κενό.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.