Κινητοποιησεις με το «καλημερα» απο εκπαιδευτικους της Ροδοπης

Στήριξη και από την ΑΔΕΔΥ Ροδόπης

Λίγα μόλις 24ωρα από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης διοργανώνει την πρώτη του αγωνιστική κινητοποίηση, καλώντας όλους τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν. Η κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου και ώρα 13.30 έξω από τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης. Θα ακολουθήσει πορεία με κατεύθυνση το Δημαρχείο και στη συνέχεια την Πλατεία Ειρήνης.

Σε μήνυμά του ο Σύλλογος αναφέρει μεταξύ άλλων για τους λόγους της κινητοποίησης:

«Η σχολική χρονιά ξεκινά μέσα σε μια νέα όξυνση της πανδημίας, που απειλεί να κλείσει για τρίτο χρόνο τα σχολεία, καθώς κανένα μέτρο για την θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας ούτε για την ασφαλή επαναλειτουργία των σχολείων δεν έχει ληφθεί. 

  • Δεν υπάρχει καμιά μείωση του αριθμού μαθητών-τριών ανά τμήμα ενώ δεν γίνεται καν πρόβλεψη για διαχωρισμό έστω στα τμήματα του ολοήμερου προγράμματος που συγχρωτίζονται μαθητές διαφορετικών τμημάτων και ενώ διαθέσιμες αίθουσες υπάρχουν!
  • Δεν έχουν καλυφθεί με επιπλέον προσωπικό καθαριότητας πλήρους ωραρίου όλες οι σχολικές μονάδες ούτε με άλλο βοηθητικό προσωπικό (νοσηλευτές, υπηρεσίες ιχνηλάτησης) ενώ και οι όροι εργασίας του προσωπικού καθαριότητας έχουν γίνει πολύ χειρότεροι!
  • Δεν υπάρχει κανένα μέτρο για την αντιμετώπιση των κενών και προβλημάτων που υπάρχουν στα παιδιά ως αποτέλεσμα της παρατεταμένης τηλεκπαίδευσης και του μακροχρόνιου κλεισίματος των σχολείων.

Στην εκπαίδευση από τη νέα σχολική χρονιά η κυβέρνηση:

  • Απαιτεί από τους εκπαιδευτικούς είτε να είναι εμβολιασμένοι ή να διενεργούν με δική τους ευθύνη και κόστος δύο εργαστηριακά test την εβδομάδα.
  • Μεταθέτει έτσι την υποχρέωση για έλεγχο στους ίδιους καθώς  οι δυο εργαστηριακοί διαγνωστικοί  έλεγχοι που πλέον  απαιτούνται, βαραίνουν οικονομικά αποκλειστικά τους εργαζόμενους μειώνοντας το εισόδημα κάθε εργαζομένου  και της οικογένειάς του.
  • Καταργεί την υποχρέωση για διενέργεια εβδομαδιαίων τεστ σε εμβολιασμένους ή αυτούς που  έχουν αναρρώσει από νόσο COVID-19 τους προηγούμενους 6 μήνες, ενώ είναι γνωστό ότι τα εμβόλια μειώνουν μεν δραστικά τον κίνδυνο σοβαρής νόσησης Covid-19 και τον κίνδυνο διασποράς αλλά δεν τον εξαλείφουν.

Απαιτούμε:    

  • Μαζικά επαναλαμβανόμενα και δωρεάν τεστ με την ευθύνη του ΕΟΔΥ σε όλα τα σχολεία για μαθητές και εκπαιδευτικούς ή πλήρους κάλυψής τους από τα ασφαλιστικά ταμεία.
  • 15 παιδιά στις αίθουσες – προσλήψεις εκπαιδευτικών και μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών-τριών για να καλυφθούν όλες οι ανάγκες – μόνιμο πλήρους ωραρίου προσωπικό στην καθαριότητα των σχολείων εδώ και τώρα!
  • Ενισχυμένα  μέτρα αντισταθμιστικής εκπαίδευσης. αναδιάταξη – μείωση της ύλης για την στήριξη των μαθητών και την κάλυψη των κενών και των ψυχοσυναισθηματικών προβλημάτων των μαθητών από την τηλεεκπαίδευση.
  • Πραγματική και ουσιαστική ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας (προσλήψεις – μονιμοποίηση συμβασιούχων, ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας, των νοσοκομείων, αύξηση των ΜΕΘ, επίταξη των ιδιωτικών μονάδων υγείας κλπ)
  • Αυξημένα δρομολόγια μαθητών με μειωμένη πληρότητα, δωρεάν χορήγηση όλου του αναγκαίου προστατευτικού εξοπλισμού υψηλής ποιότητας σε μαθητές και εκπαιδευτικούς!
  • Καμία επιβάρυνση για διεξαγωγή αυτοδιαγνωστικών ελέγχων.

Στάση εργασίας από την ΑΔΕΔΥ Ροδόπης

Αξίζει να σημειωθεί για το θέμα ότι μετά από ομόφωνο αίτημα του Νομαρχιακού Τμήματος Ροδόπης της ΑΔΕΔΥ, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ κήρυξε 2ωρη Στάση Εργασίας για την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2021, από τις 13:00 έως τις 15:00,  προκειμένου να διευκολυνθούν οι εργαζόμενοι των Δημοσίων Υπηρεσιών του Ν. Ροδόπης να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις των Εκπαιδευτικών για την επίλυση των προβλημάτων στην Α’βάθμια και Β’βάθμια εκπαίδευση.

Μάλιστα το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ καλεί όλους τους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα του Ν. Ροδόπης στη συγκέντρωση, επισημαίνοντας παράλληλα πως «πρέπει να βρισκόμαστε σε επαγρύπνηση μπροστά στο νέο τσουνάμι ανατιμήσεων και λιτότητας που μας ετοιμάζουν».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.