Κινητοποιησεις φοιτητων για τεταρτη εβδομαδα στην Κομοτηνη κατα των ιδιωτικων πανεπιστημιων

Με τη συμμετοχή φοιτητών και συλλογικοτήτων η αντίθεση στο σχεδιασμό της Κυβέρνησης

Ραντεβού για τέταρτη εβδομάδα έδωσαν στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής φοιτητές και συλλογικότητες της Κομοτηνής, θέλοντας να αναδείξουν τη συνεχιζόμενη αντίθεσή τους στην σχεδιαζόμενη ίδρυση ιδιωτικών ιδρυμάτων που προωθεί η κυβέρνηση.

Έτσι για τέταρτη συνεχόμενη Πέμπτη, αυτή τη φορά την 1η Φεβρουαρίου, συγκεντρώθηκαν στην πλατεία αντιδρώντας στα σχέδια του υπουργείου Παιδείας που θα επιτρέψουν την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα.

Όπως κάθε φορά, οι φοιτητές τόνισαν την σημασία της αντίδρασης που κατέρριψε προηγούμενες μεταρρυθμίσεις σαν και αυτή που προωθείται, τόνισαν την ανάγκη να δυναμώσει ο αγώνας εντός και εκτός του πανεπιστημίου, για ένα πραγματικά Δημόσιο Πανεπιστήμιο, με πτυχία με αξία για τους αποφοίτους του.

Θεωρούν δε την ίδρυση των πανεπιστημίων αυτών ως προάγγελο για την περαιτέρω μείωση της κρατικής χρηματοδότησης για τα κρατικά πανεπιστήμια, αντί για την ενίσχυση των ΑΕΙ κόντρα στην εμπορευματοποίηση της ανώτατης εκπαίδευσης.

Έτσι εξέφρασαν την αποφασιστικότητά τους για την συνέχιση του αγώνα εναντίον του νέου νομοσχεδίου, αποτρέποντας την παράκαμψη του άρθρου 16 που προσπαθεί να κάνει πραγματικότητα η κυβέρνηση. Να σημειωθεί πως την κινητοποίηση στήριξε και το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Ροδόπης κηρύσσοντας Στάση Εργασίας, σε όλες τις Δημόσιες Υπηρεσίες, τα Ν.Π.Δ.Δ. και τους Ο.Τ.Α. του Νομού Ροδόπης την Πέμπτη, 1 Φεβρουαρίου 2024, από τις 11:00 έως τη λήξη του ωραρίου, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους εργαζόμενους που επιθυμούν να συμμετέχουν στην κινητοποίηση για τη στήριξη της Δημόσιας Δωρεάν Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών που συμμετέχουν στην απεργία – αποχή από την ατομική αξιολόγηση, με διαμαρτυρία στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ροδόπης και συμμετοχή στο συλλαλητήριο μαζί με τους φοιτητές.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.