Κινηση για Ελευθερες Παραλιες Θασου: Παρεμβαση και στην παραλια της Αλυκης

«Η αρχαία Θάσος ζητάει σεβασμό, μην τη δολοφονείτε για μερικά ευρώ»: Νέα παρέμβαση της Κίνησης και η κριτική στον Δήμο Θάσου για την εκμετάλλευση των παραλιών από επιχειρήσεις

Μετά την παρέμβαση στην παραλία του Ατσπά και με σύνθημα «Πρώτα ο Ατσπάς μετά οι Αλυκές, μαζί θα ελευθερώσουμε όλες τις ακτές» και «Η αρχαία Θάσος ζητάει σεβασμό, μην τη δολοφονείτε για μερικά ευρώ», δεκάδες μέλη της Κίνησης Ελεύθερης Παραλίας Θάσου, παρουσία πολλών νεαρών σε ηλικία μελών, πραγματοποίησαν την προγραμματισμένη παρέμβαση στην παραλία της Αλυκής στη Θάσο.

Τα μέλη της Κίνησης πορεύτηκαν κατά μήκος της παραλίας, με ένα μέρος να έχει «αδειάσει νωρίτερα από το ασφυκτικό δάσος ομπρελοξαπλωστρών», όπως αναφέρουν τα μέλη της Κίνησης, προσθέτοντας ότι η Αστυνομία νωρίτερα προχώρησε «σε αρκετές συλλήψεις και επέβαλε πρόστιμα».

Μετά την παρέμβαση, τα μέλη της Κίνησης απόλαυσαν το μπάνιο τους στην παραλία, «αν και ο ελεύθερος χώρος ήταν πολύ περιορισμένος και σίγουρα πολύ λιγότερος από ό,τι προβλέπει το υπάρχον νομικό πλαίσιο».

«Ο Δήμος Θάσου έχει τεράστιες ευθύνες στην κατάληψη, τόσο της συγκεκριμένης παραλίας, αλλά και των υπολοίπων ακτών του νησιού, γιατί καλλιεργεί την εμπορευματοποίησή τους και το καθεστώς της άνευ ορίου επιχειρηματικής δραστηριότητάς τους. Τον καλούμε να αναθεωρήσει την πολιτική του για τις ακτές και να αφήσει ελεύθερες παραλίες για τον κόσμο, μεταξύ των οποίων και αυτή της Αλυκής, τόπο ιδιαίτερης φυσικής, ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς. Καλούμε τους κατοίκους και τους επισκέπτες να συμμετέχουν ενεργά στις συναντήσεις και δράσεις της Κίνησης προκειμένου να απελευθερώσουμε τις παραλίες της Θάσου», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Κίνηση.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.