Κινηματογραφικη καταδιωξη στον κομβο Μουσθενης για τη συλληψη 4 διακινητων

Εξετράπη της πορείας του το όχημα ενός διακινητή και χτύπησε στα κιγκλιδώματα

Συνελήφθησαν την Τρίτη το πρωί, στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Θεσσαλονίκης στο ύψος του Νομού Καβάλας, από αστυνομικούς των Τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης Σαπών και Ιάσμου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, τέσσερις διακινητές, υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 33, 33, 19 και 18 ετών, οι οποίοι προωθούσαν, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας, έξι άτομα. Πέντε από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Πακιστάν και ένας υπήκοος Ινδίας.
 
Ειδικότερα, στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους δύο δράστες, ηλικίας 33 και 19 ετών, να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να λειτουργούν ως προπομποί, για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων σε έτερο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, όπου επέβαιναν οι άλλοι δύο δράστες, ηλικίας 33 και 18 ετών, με το οποίο μετέφεραν, παράνομα, στην ενδοχώρα έξι άτομα.
 
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, ο 33χρονος, οδηγός του οχήματος που μετέφερε τους διακινούμενους, δεν υπάκουσε σε σήμα στάσης των αστυνομικών, συνέχισε την πορεία του και ακολουθήθηκε από αυτούς.
Πλησίον του κόμβου Μουσθένης, το όχημα του δράστη εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε στα προστατευτικά κιγκλιδώματα χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός. Ο 33χρονος το εγκατέλειψε και στην προσπάθειά του να διαφύγει πεζός τραυματίστηκε, ενώ στη συνέχεια συνελήφθη από τους αστυνομικούς.
 
Σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο εσωτερικό του οχήματος, εντόπισαν και συνέλαβαν τον 18χρονο, συνοδηγό και συνεργό του 33χρονου, ενώ διαπίστωσαν ότι οι τέσσερις δράστες, προωθούσαν, παράνομα, στην ενδοχώρα έξι άτομα.
 
Ο 33χρονος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και ακολούθως οδηγήθηκε σε αστυνομική υπηρεσία. Κατασχέθηκαν δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, τέσσερα κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.