Κινηματογραφικη καταδιωξη στον κομβο Ιασμου

Για τη σύλληψη 19χρονου Πακιστανού διακινητή - Εξετράπη της πορείας του το αυτοκίνητο και ακινητοποιήθηκε σε προστατευτικό κιγκλίδωμα

Συνελήφθη την Κυριακή τις πρωινές ώρες, σε αγροτική περιοχή της Ροδόπης, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, των Τμημάτων Ασφάλειας και Τροχαίας Κομοτηνής, 19χρονος υπήκοος Πακιστάν, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας έξι άτομα, υπηκόους Πακιστάν.
 
Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια συντονισμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 19χρονο, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει με αυτό, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας έξι μετανάστες.
 
Αναλυτικότερα, την Κυριακή τις πρώτες πρωινές ώρες, στον ανατολικό κόμβο Κομοτηνής της Εγνατίας Οδού, οι αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Κομοτηνής έκαναν σήμα στάσης στον 19χρονο οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, προκειμένου να ακινητοποιήσει το όχημα, πλην όμως αυτός δε συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από αυτούς.
 
Στην προσπάθειά του να διαφύγει, κατευθύνθηκε προς τον κόμβο Ιάσμου της Εγνατίας Οδού, όπου το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε, εξετράπη της πορείας του και ακινητοποιήθηκε σε προστατευτικό κιγκλίδωμα, ενώ στη συνέχεια ο δράστης εγκατέλειψε το όχημα και τράπηκε σε φυγή.
Άμεσα οι αστυνομικοί, με τη συνδρομή της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης και του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής πραγματοποίησαν ενδελεχείς έρευνες στην περιοχή, με αποτέλεσμα τον εντοπισμό και τη σύλληψη του 19χρονου.
 
Κατασχέθηκαν ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το χρηματικό ποσό των 170 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο. Σημειώνεται ότι ο δράστης έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για παράβαση της νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών Ροδόπης.

Με λεωφορείο που έκανε το δρομολόγιο Ελλάδα-Τουρκία προσπάθησαν να μπουν στη χώρα 2 Σύριοι

Συνελήφθησαν το Σάββατο το πρωί, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων Έβρου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κήπων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, τρία άτομα, ένας 55χρονος υπήκοος Γερμανίας, ένας 50χρονος υπήκοος Τουρκίας και ένας 24χρονος υπήκοος FYROM, οι οποίοι διευκόλυναν την είσοδο στη χώρα σε δύο υπηκόους Συρίας.
 
Αναλυτικότερα, οι δράστες επιβαίνοντες σε λεωφορείο (ο 50χρονος ως ιδιοκτήτης και οι άλλοι δύο ως οδηγοί), που εκτελούσε το δρομολόγιο Τουρκία – Ελλάδα, μετέβησαν στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων, προκειμένου να πραγματοποιήσουν είσοδο στη χώρα, μεταφέροντας παράνομα, με το παραπάνω όχημα, δύο μετανάστριες, διευκολύνοντας με αυτό τον τρόπο την είσοδό τους στην Ελλάδα.
 
Κατασχέθηκε ένα λεωφορείο. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κήπων. 

Με πλαστή ταυτότητα Ισπανίας προσπάθησε να βρει από τη χώρα 27χρονος Ιρακινός

Συνελήφθη το Σάββατο το βράδυ, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Εξοχής Δράμας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κάτω Νευροκοπίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας, 27χρονος υπήκοος Ιράκ, κατηγορούμενος για απόπειρα παράνομης εξόδου από τη χώρα με τη χρήση πλαστού εγγράφου.
 
Ειδικότερα, ο 27χρονος μετέβη στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Εξοχής Δράμας, προκειμένου να πραγματοποιήσει έξοδο από τη χώρα. Κατά τη διάρκεια του ελέγχου κατείχε και επέδειξε στους αστυνομικούς ένα πλαστό δελτίο ταυτότητας των αρχών της Ισπανίας, το οποίο και κατασχέθηκε.
 
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κάτω Νευροκοπίου Δράμας.

Κλεμμένα ήταν τα διαβατήρια με τα οποία προσπάθησαν να μπουν στη χώρα μια Ιρακινή με το ανήλικο παιδί της

Συνελήφθη το Σάββατο το απόγευμα, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων Έβρου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κήπων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, 30χρονη υπήκοος Ιράκ, σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
 
Συγκεκριμένα, η 30χρονη επιβαίνοντας μαζί με το ανήλικο τέκνο της σε λεωφορείο, που εκτελούσε το δρομολόγιο Τουρκία – Ελλάδα, μετέβησαν στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων, προκειμένου να πραγματοποιήσουν είσοδο στη χώρα.
 
Κατά τον έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί, διαπίστωσαν ότι τα διαβατήρια, των σουηδικών αρχών, που κατείχε και επέδειξε η δράστιδα, ανήκουν σε άλλα άτομα, ενώ, όπως προέκυψε, είναι καταχωρημένα από τις αρχές της Σουηδίας, ως έγγραφα κλεμμένα – απολεσθέντα. Κατασχέθηκαν τα παραπάνω διαβατήρια. Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στην κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κήπων. 

Παράνομα φυτοφάρμακα έκρυβαν στο αυτοκίνητό τους δύο άνδρες στη Ροδόπη

Κατασχέθηκαν 300 πλαστικά δοχεία και 24 νάιλον συσκευασίες με φυτοπροστατευτικό προϊόν
 
Συνελήφθησαν το Σάββατο τις πρώτες πρωινές ώρες, στον ανατολικό κόμβο Κομοτηνής της Εγνατίας Οδού, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, δύο Έλληνες, ηλικίας 51 και 39 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα.
 
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους δράστες να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο και να μεταφέρουν με αυτό, 300 πλαστικά δοχεία και 24 νάιλον συσκευασίες με φυτοπροστατευτικό προϊόν, τα οποία δεν είχαν την απαιτούμενη έγκριση – πιστοποίηση της αρμόδιας αρχής. Κατασχέθηκαν η παραπάνω ποσότητα φυτοπροστατευτικού προϊόντος και ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο. Σημειώνεται ότι ο 39χρονος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για μεταφορά μη νόμιμων μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.