Κινηματογραφικη καταδιωξη για τη συλληψη διακινητη στο Κεντρο της Κομοτηνης

Ακινητοποιήθηκε έπειτα από πρόσκρουση το όχημα του διακινητή

Συνελήφθησαν στις 9 και 10-12-2022, σε περιοχές της Ροδόπης και του Έβρου, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ροδόπης και Αλεξανδρούπολης, τρεις διακινητές, δύο αλλοδαποί και ένας ημεδαπός, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, το πρωί της Παρασκευής, στην Εθνική Οδό Αρδανίου – Ορμενίου (ύψος κόμβου Δαδιάς Έβρου),  αστυνομικοί της Ειδικής Επιχειρησιακής Ομάδας Επέμβασης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, συνέλαβαν έναν αλλοδαπό, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα τέσσερις μη νόμιμους μετανάστες.

Στη δεύτερη περίπτωση, το απόγευμα της Παρασκευής στην Κομοτηνή, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών συνέλαβαν έναν αλλοδαπό, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα επτά μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο οδηγός – διακινητής, ο οποίος στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης, δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών στην Εγνατία Οδό και συνέχισε την πορεία του, αναπτύσσοντας ταχύτητα και πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς. Τελικά το όχημα κινήθηκε προς την πόλη της Κομοτηνής, όπου ακινητοποιήθηκε έπειτα από πρόσκρουση σε προστατευτικές μπάρες, χωρίς να υπάρξει τραυματισμός, ενώ στην συνέχεια ο δράστης επιχείρησε να διαφύγει πεζός, χωρίς όμως να τα καταφέρει.

Στην τρίτη περίπτωση, σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες σε αγροτική οδό πλησίον του οικισμού Ιτέας Έβρου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών συνέλαβαν έναν  ημεδαπό, διότι ως οδηγός Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα επτά μη νόμιμους μετανάστες.

Επιπλέον από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι για το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο έχει δηλωθεί υπεξαίρεση την 06-12-2022 σε αστυνομική υπηρεσία της Αττικής.

Κατασχέθηκαν τρία οχήματα, χρηματικό ποσό και κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις τρεις υποθέσεις ενεργούν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών Ροδόπης και Φερών Αλεξανδρούπολης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.