«Κινημα» αρνητων απογραφης

Μετά τους αρνητές της μάσκας και των εμβολίων, τώρα εμφανίστηκαν και οι αρνητές της απογραφής

Η απογραφή 2021 έχει ξεκινήσει και φαίνεται πως βρίσκεται σε εξέλιξη ένα νέο «κίνημα» αρνητών. Πάντα υπήρχαν εκείνοι που ήταν πιο επιφυλακτικοί στη διαδικασία της απογραφής, αλλά φέτος οι αντιδράσεις έχουν πληθύνει. Πολλοί είναι αυτοί που σχολιάζουν ότι πρόκειται για μόδα μετά τους αρνητές του κοροναϊού, της μάσκας και του εμβολίου.

Πολίτες αρνούνται να συμμετάσχουν στην απογραφή πληθυσμού γιατί πιστεύουν πως εξυπηρετεί άλλο σκοπό από εκείνον που πραγματικά γίνεται.

Οι αρνητές της απογραφής έχουν εξαπολύσει μπαράζ σχολίων στα social media προτρέποντας τους ακολούθους τους να μην λάβουν μέρος στην απογραφή καθώς όπως υποστηρίζουν συνδέεται με τη διαδικασία του εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού. Οι άνθρωποι αυτοί όχι μόνο αρνούνται να δεχτούν στο σπίτι τους, τους απογραφείς για τη συνηθισμένη διαδικασία αλλά αρνούνται να συμπληρώσουν και τα δελτία απογραφής ηλεκτρονικά. Οι αρνητές της απογραφής έχουν συνδέσει τη διαδικασία με την καταγραφή των ανεμβολίαστων πολιτών καλώντας μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κι άλλους πολίτες να μην απογραφούν. Η σύνδεση της απογραφής με τον εμβολιασμό είναι μια συσχέτιση που υπάρχει μονάχα στο μυαλό των αρνητών της απογραφής και πουθενά αλλού. Είναι μάλιστα τέτοιο δυνατό το επιχείρημά τους που συνδέουν το σήμα της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) με την εικόνα του κορωνοϊού.

Twitter και Facebook έχουν μετατραπεί σε πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ των αρνητών της απογραφής και των άλλων χρηστών.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.