Κινδυνοι και αντιμετωπιση της Παχυσαρκιας

Ημερίδα από τη Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής

Εξατομικευμένες συνεδρίες, που περιλάμβαναν προληπτικό έλεγχο, συμπλήρωση ερωτηματολογίου και παροχή ιατρικών διατροφικών συμβουλών και υγιεινής διαβίωσης από τον κ. Ανέστη Ζαντίδη, Ιατρό-Ειδικό Παθολόγο, πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής 26 Οκτωβρίου στην αίθουσα Μπλέτσα του Ιερού Ναού Αγ. Γεωργίου Κομοτηνής.
 
Τις συνεδρίες, που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του συνοδευτικού μέτρου «Διατροφικές συμβουλές (συμβουλές υγιεινής διατροφής) & Συμβουλές υγιεινής διαβίωσης» της πράξης «Αποκεντρωμένες Προμήθειες Τροφίμων και Βασικής Υλικής Συνδρομής, Διοικητικές Δαπάνες και Παροχή Συνοδευτικών Μέτρων 2015-2016» ΚΣ ΡΟΔΟΠΗΣ» του Ε.Π. «Επισιτιστική και Βασική Υλική Συνδρομή του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Άπορους – ΤΕΒΑ», από τη Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής, ακολούθησε ημερίδα με τίτλο «Παχυσαρκία: ένας ύπουλος κίνδυνος για την υγεία μας. Επιπλοκές και τρόποι αντιμετώπισής της».
 

Στην ημερίδα χαιρετισμό απεύθυνε ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμων, ενώ στη συνέχεια ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Θεμάτων και Αλληλεγγύης του Δήμου Κομοτηνής κ. Νίκος Σωτηρακόπουλος πραγματοποίησε συνοπτική παρουσίαση του προγράμματος ΤΕΒΑ.
 
Τέλος ο κ. Ζαντίδης πραγματοποίησε ενημερωτική ομιλία με τίτλο «Παχυσαρκία: ένας ύπουλος κίνδυνος για την υγεία μας. Επιπλοκές και τρόποι αντιμετώπισής της», στην οποία αναφέρθηκε στους κινδύνους που ελλοχεύουν από αυτή, ανάλογα και με το σωματότυπο του κάθε ανθρώπου.
 
Άλλωστε ανάλογα με το επίπεδο παχυσαρκίας, που καθορίζεται από τον Δείκτη Μάζας Σώματος, αλλάζει και ο κίνδυνος εμφάνισης επιπλοκών από αυτή ανάλογα και με τον σωματότυπο, όπως εξήγησε ο ίδιος αναφερόμενος τέλος αναλυτικά στην ανάγκη σωστής διατροφής και άσκησης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.