KEΘΕΑ ΚΙΒΩΤΟΣ: Συμπληρωσε 20 χρονια προσφορας για την αντιμετωπιση των εξαρτησεων

Έχει υποστηρίξει 2.500 περίπου άτομα τα χρόνια της λειτουργίας του

20 χρόνια προσφοράς στις τοπικές κοινωνίες της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης συμπλήρωσε το πρόγραμμα απεξάρτησης ΚΕΘΕΑ ΚΙΒΩΤΟΣ. Από την αρχή της λειτουργίας του, το πρόγραμμα έχει υποστηρίξει 2.500 περίπου άτομα, προσφέροντας διαφορετικές θεραπευτικές επιλογές για τέσσερεις μορφές εξάρτησης: παράνομες ουσίες, αλκοόλ, τυχερά παιχνίδια, διαδίκτυο/gaming.

Ανταποκρινόμενο στις ανάγκες της περιοχής, το ΚΕΘΕΑ ΚΙΒΩΤΟΣ δημιούργησε σταδιακά στη διάρκεια αυτών των δύο δεκαετιών ένα εκτεταμένο δίκτυο υπηρεσιών, που σήμερα διαθέτει μονάδες στην Αλεξανδρούπολη, την Καβάλα, την Κομοτηνή, την Ξάνθη και την Ορεστιάδα. Δραστηριοποιείται επίσης στο πλαίσιο του συστήματος ποινικής δικαιοσύνης, με πρόγραμμα συμβουλευτικής κρατουμένων στο Κατάστημα Κράτησης Κομοτηνής.

Τα 20 χρόνια του προγράμματος γιορτάστηκαν με 2 εκδηλώσεις, στην Αλεξανδρούπολη και τη Καβάλα. Στη διάρκεια των εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκε η τελετή αποφοίτησης μελών του προγράμματος, απτό δείγμα της αποτελεσματικότητας του ΚΕΘΕΑ ΚΙΒΩΤΟΣ και μήνυμα ελπίδας για όλους τους ανθρώπους που βρίσκονται αντιμέτωποι με το πρόβλημα της εξάρτησης.

Το ΚΕΘΕΑ ΚΙΒΩΤΟΣ επίσης τίμησε την τοπική αυτοδιοίκηση, φορείς, ιδιώτες και επιχειρήσεις, που έχουν συμβάλει στο έργο του όλα αυτά τα χρόνια, προσφέροντας θεσμική, υλική και ηθική στήριξη ή εθελοντική εργασία. Μεταξύ αυτών που έλαβαν έπαινο, ήταν ο Δήμος Κομοτηνής και το Νοσοκομείο Κομοτηνής.

Πιστό στο όραμα μιας ζωής χωρίς εξαρτήσεις και μιας κοινωνίας χωρίς αποκλεισμούς, το ΚΕΘΕΑ ΚΙΒΩΤΟΣ μπαίνει στην τρίτη δεκαετία λειτουργίας του, παρακολουθώντας τις αναδυόμενες προκλήσεις του χώρου των εξαρτήσεων και σχεδιάζονται την ανταπόκρισή του στις νέες ανάγκες.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.