Κερινο ομοιωμα της Αλικης Βουγιουκλακη δημιουργησε ο Θ. Κοκκινιδης

Σειρά παίρνει ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ

Ένα νέο κέρινο ομοίωμα προστέθηκε στη μεγάλη συλλογή του Μουσείου Κέρινων Ομοιωμάτων Θεόδωρος Κοκκινίδης που εδρεύει στα Κήπια Καβάλας. Ο λόγος για το κέρινο ομοίωμα της Αλίκης Βουγιουκλάκη, ενώ σειρά παίρνει και το ομοίωμα του Δημήτρη Παπαμιχαήλ.

Το γεγονός έκανε γνωστό ο δημιουργός, που μετά το αυτοκινητιστικό ατύχημα που του συνέβη, υγείας επιτρεπούσης, επιστρέφει στην δραστηριότητά του.

Όπως εξηγεί λοιπόν ο κ. Κοκκινίδης στο σημείωμα του:

«Η Αλίκη Βουγιουκλάκη χάραξε μία μοναδική πορεία στον χώρο του σινεμά και του θεάτρου στην Ελλάδα. Έλαμψε και αγαπήθηκε από το κοινό όσο καμία άλλη ηθοποιός. Έφτασε στην κορυφή. Έγινε “το πιο λαμπρό αστέρι”. Προσωπικότητες όπως η Αλίκη δεν σταματούν να εμπνέουν. Από εκείνη την εποχή των έγχρωμων ταινιών της εμπνεύστηκα και φιλοτέχνησα το κέρινο της ομοίωμα. Στο μυαλό μου επικρατούσαν δυο εικόνες της Αλίκης. Αυτή του λαϊκού κοριτσιού που υποδυόταν στις ταινίες της και τα κατάφερνε να φτάσει στην κορυφή. Και αυτή της Αλίκης σταρ. Από τον πάγκο της ψαραγοράς στο πιο λαμπρό αστέρι και από την ταξιθεσία του θεάτρου, η πρώτη πρωταγωνίστρια. Έτσι παρουσιάζω το έργο μου. Με δύο διαφορετικά ρούχα που συνθέτουν αυτές τι εικόνες. Την Αλίκη της ψαραγοράς και την σταρ Αλίκη του θεάτρου τραγουδώντας το “γείρε στην πέτρα”.

Τον Μάρτιο του 2022 ξεκίνησα να δημιουργώ το γλυπτό ολοκληρώνοντας το στο τέλος του Σεπτέμβρη του 2022, αφήνοντας μικρές λεπτομέρειες σε εκκρεμότητα.

Τον Οκτώβρη άρχισα ήδη να φιλοτεχνώ το επόμενο έργο. Το ομοίωμα του Δημήτρη Παπαμιχαήλ. Σπουδαίος ηθοποιός και αγαπημένος του κόσμου. Άρρηκτα συνδεδεμένος με την Αλίκη. Όμως το άτυχες συμβάν με το αυτοκινητιστικό ατύχημα που μου συνέβη στο τέλος του Οκτώβρη του 2022 και κάποιοι γνωρίζετε, με κράτησε και με κρατά ακόμη εκτός δημιουργίας.

Μόλις η υγεία μου το επιτρέψει, με ανυπομονησία θα προχωρήσω και θα ολοκληρώσω το ομοίωμα του Δημήτρη Παπαμιχαήλ ώστε να πάρει την θέση του δίπλα σε αυτό της Αλίκης.

Για το κέρινο ομοίωμα της Αλίκης θα ήθελα να ευχαριστήσω μέσα απ’ την καρδιά μου τον οδοντοτεχνίτη Αντώνη Καραγιαννίδη και την συνεργάτιδα του Βίκυ Μαρινοπούλου που με υπομονή και δοτικότητα δημιούργησαν την οδοντοστοιχία του έργου. Επίσης ευχαριστώ θερμά τον Περικλή Τσαχαλίδη που με αγάπη και δεξιοτεχνία έκανε το χτένισμα του ομοιώματος».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.