Κερδισε το χειροκροτημα του κοινου η θεατρικη ομαδα του 3ου Γυμνασιου Κομοτηνης

Με την παράσταση «Ρωμαίος και Ιουλιέτα- Ταξιδιώτες στο χρόνο»

Καταχειροκροτούμενοι και στις δύο παραστάσεις κατέβηκαν από τη σκηνή οι 12 ηθοποιοί της θεατρικής ομάδας του 3ου Γυμνασίου Κομοτηνής οι οποίοι παρουσίασαν στη σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής την παράσταση «Ρωμαίος και Ιουλιέτα – Ταξιδιώτες στο χρόνο». Η παράσταση γράφτηκε από τον καθηγητή Αγγλικών και Υποδιευθυντή του 4ου Δημοτικού Σχολείου κ.Κώστα Μαυρίδη ο οποίος είχε και τη σκηνοθετική επιμέλεια του έργου.
 
Στον ρόλο της Ιουλιέτας ήταν η μαθήτρια της 1ης τάξης Ιωάννα Κωφίδου η οποία ουσιαστικά υποδυόταν ένα τριπλό ρόλο, αφού στην πρώτη πράξη του έργου παιζόταν η κλασική σκηνή του Ρωμαίου και της Ιουλίετας στη δεύτερη μια μοντέρνα εκδοχή της και στην τρίτη μια κωμική. «Είναι πρώτη φορά που παίρνω μέρος σε τέτοια παράσταση. Είχα άγχος πίσω στα παρασκήνια αλλά μόλις ανέβηκα στη σκηνή το ξεπέρασα» δήλωσε μετά το τέλος της παράστασης η μικρή πρωταγωνίστρια προσθέτοντας πως «από τον Νοέμβριο προετοιμαζόμασταν γι αυτή την παράσταση. Οι πρόβες γίνονταν μετά το σχολείο και στο τέλος αυξήθηκαν οι ώρες που κάναμε πρόβα ωστόσο στο μέλλον θα ήθελα να το ξανακάνω γιατί είχε πολύ πλάκα και περάσαμε πολύ ωραία τόσο καιρό στις πρόβες».
 
Απαντώντας μάλιστα στην ερώτηση, αν την κούρασαν οι δύο παραστάσεις του έργου την ίδια μέρα η Ιωάννα Κωφίδου υπογράμμισε πως «είναι κουραστικό να έχουμε δύο παραστάσεις την ίδια μέρα αλλά στη δεύτερη παράσταση δεν είχαμε τόσο άγχος. Σε αυτό βοήθησε το χειροκρότημα του κόσμου που μας εμψυχώνει πολύ».
 
Συμπρωταγωνιστής στο ρόλο του Ρωμαίου ήταν ο Χρήστος Δαλκυριάδης ο οποίος δήλωσε ξαφνιασμένος από την αποδοχή που είχε το έργο. «Νομίζω πως τα πήγαμε πάρα πολύ καλά. Πριν την παράσταση νομίζαμε ότι δεν θα έχει τόση επιτυχία, είχαμε πολύ άγχος αλλά βγάλαμε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. Ο κόσμος μας χειροκρότησε. Ήταν μια πολύ καλή εμπειρία» εκφράζοντας παράλληλα την επιθυμία τέτοιες δράσεις στο σχολικό περιβάλλον να συνεχιστούν. «Θα ήθελα και στο μέλλον να επαναλάβουμε κάτι αντίστοιχο. Ήταν από τις καλύτερες εμπειρίες που έχω ζήσει. Δεν έχω ξαναδουλέψει πάνω σε ένα κλασικό κείμενο. Ο κ. Μαυρίδης μας έδωσε να καταλάβουμε πάρα πολλά πράγματα για το θέατρο και σίγουρα με αυτό τον τρόπο εμπλούτισα και τις γνώσεις μου» σημείωσε χαρακτηριστικά.
 
Την ικανοποίηση της για την προσπάθεια που κατέβαλαν όλα τα παιδιά της θεατρικής ομάδας εξέφρασε μετά το τέλος των παραστάσεων και η κ. Κερατσώ Γεωργιάδου, υπεύθυνη για τη λειτουργία της θεατρικής ομάδας και Διευθύντρια του3ου Γυμνασίου Κομοτηνής. «Είναι η τρίτη θεατρική παράσταση που διοργανώνουμε στο πλαίσιο των Ελευθερίων καθώς είχαν προηγηθεί  δύο παραστάσεις στην Κωνσταντινούπολη, στο Ζωγράφειο και το Ζάππειο Λύκειο» σημείωσε προσθέτοντας πως «ήταν αίτημα των μαθητών να παίξουν θέατρο. Από πέρσι ήθελαν. Πέρσι δεν τα καταφέραμε αλλά φέτος έγινε αυτή η προσπάθεια με πρόβες κάθε εβδομάδα και σαββατοκύριακα, ειδικά μετά το Πάσχα. Ήμασταν συνέχεια μαζί με τα παιδιά, γίναμε φίλοι και γελάσαμε πολύ».
 
Ευχαριστώντας παράλληλα των κ. Κώστα Μαυρίδη τον οποίο χαρακτήρισε εκπληκτικό συνεργάτη που «έγραψε ένα όμορφο κείμενο» στάθηκε στην εκπαιδευτική αξία τέτοιων δράσεων. «Το σημαντικό είναι ότι ευχαριστήθηκαν και γέλασαν και τα παιδιά και οι γονείς τους.  Αυτό θα πει σχολείο. Πέρα από τη γνώση και τα μαθήματα να προσφέρει κι άλλες εμπειρίες στους μαθητές».
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.