Κερδισαν τις καρδιες των φιλοζωων τα κουταβια προς υιοθεσια στην Κομοτηνη

Στην πρώτη Γιορτή Υιοθεσίας, τα οποία σώθηκαν από εθελοντές του Φιλοζωικού Περιβαλλοντικού Σωματείου ΛΑΪΜΑ Κομοτηνής

Σημαντικό ήταν το ενδιαφέρον των πολιτών για την πρώτη Γιορτή Υιοθεσίας Αδέσποτων κουταβιών, τα οποία σώθηκαν από εθελοντές του Φιλοζωικού Περιβαλλοντικού Σωματείου ΛΑΪΜΑ Κομοτηνής, η οποία έλαβε χώρα το πρωί της Κυριακής 11 Ιουνίου στην Κεντρική Πλατεία της Κομοτηνής.

Η γιορτή έδωσε την ευκαιρία σε πολλούς πολίτες και σε μικρά παιδιά να γνωρίσουν από κοντά τα κουταβάκια, και όπως παρατήρησαν τα μέλη του Σωματείου, από την επαφή αυτή η χαρά των παιδιών ήταν απερίγραπτη και επιβεβαιώνει τις διαπιστώσεις των παιδοψυχολόγων για το πόσο σπουδαίο είναι να μεγαλώνει το μικρό παιδί μαζί με σκυλάκι. Παράλληλα αρκετοί ήταν οι φιλόζωοι οι οποίοι λειτουργούσαν μέχρι σήμερα ατομικά, αλλά εκδήλωσαν ενδιαφέρον για να γίνουν μέλη του συλλόγου, με τα μέλη του να διαβεβαιώνουν πως παρόμοιες εκδηλώσεις θα συνεχίσουν να γίνονται, ώστε να μεγιστοποιηθούν οι πιθανότητες υιοθεσίας όλων των κουταβιών.

Ποιοι βρέθηκαν στη γιορτή

Στο χώρο της γιορτής, μεταξύ άλλων, προσήλθαν ο  βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Στυλιανίδης Ευριπίδης, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Ιλχάν Αχμέτ, ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Γεώργιος Μανανάς,  ο επιχειρηματίας και μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας κ. Ιωάννης Βεζυργιανίδης κ.ά.

Επίσης, παρών με τη σύζυγό του κ. Μελίνα Σαββίδου και ο κ. Αντώνης Γραβάνης, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Κομοτηνής

Θερμές ευχαριστίες έδωσαν τα μέλη του σωματείου στους χορηγούς τους, εταιρεία ΑΡTΟΠΟΙΙΑΣ ΚΑΙ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΛΕΧΟΥΔΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ, στο τυπογραφείο του φιλόζωου επιχειρηματία κ. Κώστα Μπραντή, στον επιχειρηματία σιδηρικών και οικοδομικών υλικών κ. Εφραίμ Κιρ Μουμίν και στον κ. Χαμδή Ομέρ, ιδιοκτήτη της ταβέρνας «4 Εποχές».

Επίσης ευχαρίστησαν τον αντιδήμαρχο κ. Ισμάηλ Λεβέντ για την παραχώρηση προστατευτικών κιγκλιδωμάτων, τον κ. Θεόφιλο Πανώτα και κ. Πάνο Ανδρεάδη από το Δημοτικό Κυνοκομείο Κομοτηνής για την μεταφορά κουταβιών από το Φανάρι, στους εκπαιδευτές σκύλων κ. Χαράλαμπο Κουκουζέλη και κ. Νικόλ Παπαστεργίου για την υποστήριξή τους, στον ακάματο κ. Άγη Βεσεξίδη ο οποίος υποστήριξε την εκδήλωση ποικιλοτρόπως, καθώς και σε όλους τους εθελοντές οι οποίοι συνέβαλαν με μεγάλη προθυμία στην επιτυχία της εκδήλωσης.

Σημαντική η παρέμβαση για τα τσιπάκια

Επίσης  ευχαρίστησαν την κ. Ευαγγελία Μουτουσίδου υποψήφια βουλευτή του ΠΑΣΟΚ αλλά και θερμή υποστηρίκτρια των αδέσποτων και της ΛΑΪΜΑ, η οποία συνεισέφερε τα μέγιστα στην επιτυχή έκβαση της εκδήλωσης.

Η κ. Μουτουσίδου τόνισε πως το Σωματείο βοηθά ιδιαίτερα το Δήμο όσο αφορά τα αδέσποτα, που έχουν φιλοξενήσει στα σπίτια τους κουτάβια που δεν μπορούσε να φιλοξενήσει το Δημοτικό Κυνοκομείο για να αποφύγουν τυχόν αρρώστιες όσο είναι μικρά.

Η προσπάθεια να υιοθετηθούν τα κουτάβια είναι μεγάλη, ανέφερε, όμως βλέπουν πως γίνονται συνέχεια νέες εγκαταλείψεις.

Για αυτό ανέδειξε την σημασία της στείρωσης στα οικόσιτα, ενώ πολύ καλή ήταν η ανταπόκριση στους ελέγχους για τα τσιπάκια στα δεσποζόμενα ζώα, που αρχικά γινόταν σε μορφή ενημέρωσης για τον νόμο, και στη μέχρι τώρα ένα μεγάλο ποσοστό από αυτούς έχει προχωρήσει στο τσιπάρισμα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.