ΚΕΔΕ: Εκφραζει εμπρακτα την ευγνωμοσυνη της στους εργαζομενους καθαριοτητας

Καλεί τους πολίτες να πουν το δικό τους «ευχαριστώ» προς όλους εκείνους τους εργαζόμενους που διατηρούν καθαρή την πόλη τους

Με δράσεις σε πολλούς δήμους της χώρας, από σήμερα, Σάββατο 27 του μηνός, έως και τις 4 Δεκεμβρίου, η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) καλεί τους πολίτες να πουν το δικό τους «ευχαριστώ» προς όλους εκείνους τους εργαζόμενους που διατηρούν καθαρή την πόλη τους, το γραφείο τους, τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Η καμπάνια ονομάζεται «καθαρή βδομάδα» και όπως τονίζει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου, στο σχετικό μήνυμά του, στόχο έχει να αναδειχθεί «η κεντρική αξία του υπεύθυνου πολίτη, μα πάνω από όλα του ανθρώπου και δεσμευόμαστε να κάνουμε τη διαφορά, δίνοντας το καλό παράδειγμα. Με μία σειρά ενεργειών, καλούμε τους πολίτες να ευχαριστήσουν τους εργαζόμενους της καθαριότητας που συναντούν στο σπίτι, στο γραφείο, στον δρόμο. Με κύριο γνώμονα την αφύπνιση των συμπολιτών μας, στρέφουμε το βλέμμα μας στους ανθρώπους που απλά προσπερνάμε, που απλά θεωρούμε δεδομένους. Για τον λόγο αυτό, έχουμε δημιουργήσει το δικό μας σήμα «την κίτρινη καρδιά» που ουσιαστικά εκφράζει το ευχαριστώ του καθενός προς τους εργαζομένους της καθαριότητας».

Ειδικότερα όπως αναφέρεται στην σχετική της δράσης ιστοσελίδα Η επιλογή της κίτρινης καρδιάς δεν είναι τυχαία, καθώς συμβολίζει την καθαρότητα της συνείδησης και είναι συνώνυμη με τις νέες αρχές, την αγνότητα και τη δύναμη. Το ίδιο το κίτρινο χρώμα ακτινοβολεί και μεταδίδει μια έκρηξη φωτός, ελπίδας και σαφήνειας.

Σήμερα, Σάββατο, θα φωταγωγηθούν ταυτόχρονα «κίτρινες καρδιές» στην Αθήνα, στην πλατεία Κοραή, και στην Αρχαία Ολυμπία. Τη Δευτέρα θα φωταγωγηθεί κίτρινη καρδιά στο λιμάνι της Λίμνης Ευβοίας, ενώ στους περισσότερους δήμους της χώρας θα πραγματοποιηθεί και φωταγώγηση συμβολικών σημείων των δήμων, που θα διατηρηθεί καθ’ όλη την διάρκεια της «Καθαρής Εβδομάδας».

Η ενέργεια καταγράφεται και στην ιστοσελίδα «katharievdomada. gr» αλλά και μέσα από την ιστοσελίδα της ΚΕΔΕ, www. kede.gr , όπου καθένας μπορεί να πει το δικό του συμβολικό «ευχαριστώ» πατώντας στη μεγάλη κίτρινη καρδιά. Στην πρωτοβουλία συμμετέχει και η εταιρία Kärcher.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.