Καβαλα: Δεκαδες αγελαδες εγκαταλειμμενες… στη μοιρα τους

Ο Δήμος Καβάλας τις μάζεψε σε περιφραγμένο χώρο για να μην προκληθεί τροχαίο ατύχημα και αναζητείται λύση για τη σωτηρία τους

Ο «Αίσωπος» συγκεντρώνει χρήματα για τροφές

Μια είδηση-καταγγελία, συνοδεία εικόνων φρίκης, ήρθε στο φως από το Φιλοζωικό Σωματείο Καβάλας «Αίσωπος», το zoosos.gr και την υπό σύσταση Πανελλήνιας Ομοσπονδίας για το Περιβάλλον και τα Ζώα «ΝΕΜΕΣΙΣ», όπως αναφέρει το kavalapost.gr.

Πρόκειται για 100 αγελάδες στο Χαλκερό της Καβάλας, οι οποίες εγκαταλείφθηκαν στην τύχη τους από τους κτηνοτρόφους – ο ένας, μάλιστα, είναι προφυλακισμένος, διότι ένα αυτοκίνητο συγκρούστηκε με μια αγελάδα, η οποία ανήκε στο κοπάδι του- με αποτέλεσμα από τις 100, οι 25 να πεθάνουν και οι υπόλοιπες να είναι αποστεωμένες και εξαθλιωμένες.

Ο Δήμος Καβάλας, εκ του νόμου υποχρεωμένος, περιόρισε τις αγελάδες σε περιφραγμένο χώρο προκειμένου να μην περιφέρονται στο οδικό δίκτυο και προκληθεί ατύχημα. Επιπρόσθετα, αγόρασε και τροφή, η οποία, όμως, δεν ήταν αρκετή για τα ζώα, με αποτέλεσμα να απειλούνται, πλέον, με αφανισμό, ενώ εκτός των άλλων είναι εκτεθειμένα και στις καιρικές συνθήκες, με τον «Αίσωπο» να έχει ανοίξει τραπεζικό λογαριασμό προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για την αγορά τροφής για τα εξαθλιωμένα βοοειδή.

«Χθες αργά το βράδυ ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον “Αίσωπο” ότι εξασφάλισε 2 τόνους τροφή. Απίστευτη φρίκη στην Καβάλα. Ζώα στο έλεος της βασανιστικής πείνας. Σκελετοί αγελάδων, νεκρές πρόσφατα αγελάδες, 75 αποστεωμένες ζωντανές-νεκρές, όλες μαζί στον ίδιο χώρο. Το έγκλημα συνεχίζεται, τα ζώα πέφτουν νεκρά κάθε μέρα, μαζί και τα μωρά τους. Ελλάδα-Ευρώπη 2023. Τα φιλοζωικά απεγνωσμένα δεν ξέρουν πώς να βοηθήσουν και κάνουν έκκληση για οικονομική βοήθεια, ενώ αναζητούν λύση για τα ζώα. Ως “Νέμεσις” είμαστε σε επικοινωνία με τον “Αίσωπο” και πιέζουμε για τη σωτηρία τους», αναφέρει σε ανάρτησή της η πρόεδρος της υπό σύσταση Πανελλήνιας Ομοσπονδίας για το Περιβάλλον και τα Ζώα «ΝΕΜΕΣΙΣ», Νατάσα Μπομπολάκη.

Ο λογαριασμός του Φιλοζωικού Συλλόγου «Αίσωπος» για να αγοραστούν τροφές είναι:

  • GR 120 160 566 000 000 00 849 420 65  (Τράπεζα Αττικής, υποκατάστημα Καβάλας)

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.