Καβαλα: 40χρονη γυναικα μετα τον θανατο της χαριζει ζωη σε συνανθρωπους της

Οι συγγενείς της 40χρονης από τον Νέστο αποφάσισαν να χαρίσουν τα όργανά της, με τη διαδικασία να ολοκληρώνεται επιτυχώς μετά από ώρες στο Γενικό Νοσοκομείο της Καβάλας

Η δωρεά οργάνων σώματος αποτελεί μια σπάνια πράξη ζωής και ελπίδας για ανθρώπους των οποίων η ύπαρξη εξαρτάται από μια απλή, αλλά τόσο σημαντική απόφαση. Μια τέτοια απόφαση ζωής έλαβαν και οι συγγενείς μιας 40χρονης από τον Νέστο η οποία νοσηλεύονταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου της Καβάλας με εγκεφαλικό ανεύρυσμα.
 
Η κατάσταση της άτυχης γυναίκας ήταν μη αναστρέψιμη και έτσι, μετά την απόφαση των συγγενών της να προχωρήσουν στη δωρεά οργάνων (νεφρά, συκώτι, μάτια) ξεκίνησε μια πολύωρη και σπάνια, για το Νοσοκομείο της Καβάλας, διαδικασία με τη συμμετοχή γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων η οποία ολοκληρώθηκε επιτυχώς νωρίς το πρωί του Σαββάτου 30 Ιανουαρίου 2021.
 
Τα όργανα της 40χρονης μεταφέρθηκαν αμέσως για μεταμόσχευση σε ανθρώπους οι οποίοι τα έχουν ανάγκη για να κρατηθούν, κάποιοι από αυτούς, στη ζωή, ενώ η απόφαση των συγγενών της -οι οποίοι θέλησαν να κρατήσουν την ανωνυμία τους- αποτελεί έναν «φάρο» ελπίδας, αλλά και ένα παράδειγμα ανθρωπιάς το οποίο πρέπει να διασπαρεί.

Πηγή: kavalapost

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.