Κατωτατο μισθο στα 908 ευρω ζητα η ΓΣΕΕ

Κλιμάκιο της Συνομοσπονδίας βρέθηκε στην Κομοτηνή ενόψει της απεργίας της 17ης Απριλίου

Στην Κομοτηνή βρέθηκαν την Τρίτη 12 Μαρτίου κλιμάκια της ΓΣΕΕ,  συνεχίζοντας την ενημερωτική καμπάνια της Συνομοσπονδίας ενόψει της Γενικής Απεργίας στις 17 Απριλίου.

Το κλιμάκιο της ΓΣΕΕ  βρέθηκε  στον Πεζόδρομο της Ερμού με ηχητικά σποτ μοιράζοντας φυλλάδια , ενώ νέοι μοίρασαν ενημερωτικά φυλλάδια και στη συμβολή των οδών Βενιζέλου και Ορφέως καθώς και στην Κεντρική Πλατεία.

Το κλιμάκιο, που αποτελούνταν από τον Αναπληρωτή Πρόεδρο της ΓΣΕΕ κ. Δημήτρη Ταχματζίδη, το γραμματέα τύπου και Δημοσίων Σχέσεων κ. Δημήτρη Καραγεωργόπουλο, τα μέλη της Διοίκησης κ. Πέγκυ Κωνσταντίνου και κ. Γιώργο Αλεξανδράκη, καθώς και μέλη της διοίκησης του τοπικού Εργατικού Κέντρου, είχε επίσης συναντήσεις με τον Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης Μανώλη Ταπατζά, τον Δήμαρχο Κομοτηνής Γιάννη Γκαράνη, τον Πρόεδρο της ΟΕΒΕΣ Ανέστη Βαφειάδη και την Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής Κική Κωνσταντινίδου.

Το απόγευμα το κλιμάκιο βρέθηκε στην αίθουσα του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κομοτηνής, όπου πραγματοποιήθηκε συζήτηση – ενημέρωση των εργαζομένων για τα αιτήματα και τις  διεκδικήσεις της Συνομοσπονδίας με στόχο την καλύτερη οργάνωση της Απεργιακής κινητοποίησης  της 17ης Απριλίου.

ΣΣΕ και αύξηση του κατώτατου μισθού

Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κ. Γιώργος Χατζηαθανασίου, αυτό που τόνισαν είναι η ανάγκη επαναφοράς των Συμβάσεων Συλλογικής Εργασίας, ώστε να καθορίζεται ο κατώτατο μισθός από την διαπραγμάτευση των κοινωνικών φορέων, ενώ τόνισαν πως δεν μπορεί να συνεχιστεί η ακρίβεια που είναι στα ύψη, με τις όποιες αυξήσεις που δίνονται να εξανεμίζονται από τον πληθωρισμό, και ζήτησαν την συμπαράσταση όλων των φορέων στην απεργία.

Ο κ. Ταχματζίδης μίλησε για την Απεργία που έχει προγραμματιστεί για τις 17 Απριλίου, με κύριο σύνθημα «Οι μισθοί στα τάρταρα, η ακρίβεια στο Θεό, θέλουμε πραγματικές αυξήσεις, θέλουμε πίσω τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας και τα θέλουμε τώρα».

Η απεργία είναι πολιτική, επιθυμώντας να δώσει το μήνυμα για την επαναφορά των ΣΣΕ και της αύξησης των μισθών, τόνισε, ώστε να ανταπεξέρθουν στις οικονομικές δυσκολίες που βιώνουν οι εργαζόμενοι. Για αυτό και αποφασίστηκε να πραγματοποιηθούν δράσεις όπως αυτή στην Κομοτηνή σε όλη τη χώρα, ώστε η απεργία να οργανωθεί και να έχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Αφού ανέλυσε εξαντλητικά τα αποτελέσματα των πρόσφατων μελετών για το θέμα της ακρίβειας αλλά και των προβλημάτων που απειλούν τα νοικοκυριά και τους εργαζόμενους, τόνισε πως φαίνεται ότι το πιο σκληρό πρόσωπό της η κρίση το δείχνει στους πιο στερημένους της ζωής, δημιουργώντας «ανθρώπινα σκουπίδια» χωρίς πολιτικές που θα ελαχιστοποιήσουν την κατάσταση.

Για αυτό και προτείνουν ως συνδικάτα να πάει ο κατώτατος μισθός στα 908 ευρώ, όχι με πρόβλεψη του κράτους, αλλά με άμεση επαναφορά των ΣΣΕ, τονίζοντας πως η πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση είναι λάθος, για αυτό και οργανώνονται ώστε στις 17 Απριλίου να έχουν την μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή στις συγκεντρώσεις.

Ο κ. Δημήτρης Καραγεωργόπουλος τόνισε πως η απεργία αποτελεί ευκαιρία να δείξουν οι εργαζόμενοι τη δύναμή τους ως ενωμένο σώμα και να αναδείξουν τα αδικαιολόγητα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. «Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο με την αύξηση των αποδοχών» τόνισε ο ίδιος, εξηγώντας πως η αύξηση που έρχεται στους μισθούς δεν επαρκεί, και τόνισε πως θέλουν στην απεργία μαζί τους όλα τα κοινωνικά στρώματα που διαπερνά την αγορά.

Ο κ. Αλεξανδράκης επισήμανε και αυτός την ανάγκη επαναφοράς των ΣΣΕ, αναφερόμενος στη μελέτη του Ινστιτούτου της ΓΣΕΕ που δείχνει στρεβλώσεις στην αγορά όσο αφορά τον πληθωρισμό.

Τέλος η κ. Πέγκυ Κωνσταντίνου μίλησε για την ανάγκη να ενωθούν όλοι οι εργαζόμενοι, που έχουν κοινά προβλήματα και αγωνίες.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.