«Κατω απ’ τον ιδιο ουρανο, γυρω απ’ την ιδια θαλασσα»

Ξεκίνησε η καλλιτεχνική έκθεση της FireArt στην Κωνσταντινούπολη

Ανάμεσά στους 21 καλλιτέχνες και οι συντοπίτες μας Εμπρού Γιουσούφ και Μάρκος Τραϊτοράκης

Η καλλιτεχνική ομάδα FireArt σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Κέντρο Nâzım Hikmet της Κωνσταντινούπολης διοργανώνει στους χώρους του Κέντρου ομαδική έκθεση με τίτλο «Κάτω από τον ίδιο ουρανό, γύρω από την ίδια θάλασσα». Παρουσιάζονται έργα (ζωγραφική, σχέδια, γλυπτά, φωτογραφία, video art, performance) καλλιτεχνών από την Ελλάδα και την Τουρκία.

Θέμα της έκθεσης είναι ο πόλεμος και η ειρηνική συνύπαρξη των λαών, θεματική που αποκτά ιδιαίτερη σημασία σήμερα μετά το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία αλλά και μπροστά στην όξυνση των ανταγωνισμών των αστικών τάξεων Ελλάδας και Τουρκίας.

Στα εγκαίνια, που πραγματοποιήθηκαν στις 27 Ιουλίου 2022, παρουσιάστηκε από τους καλλιτέχνες της FireArt η διαδραστική performance “Το κουτί”, με θέμα τα αδιέξοδα του καπιταλισμού. Την εκδήλωση παρακολούθησε πλήθος κόσμου, ανάμεσα στους οποίους και η ανιψιά του Ναζίμ Χικμέτ, γλύπτρια Αϊσέ Γιαλτιρίμ.

Η έκθεση είναι επισκέψιμη έως τις 21 Αυγούστου, αλλά φιλοδοξεί να ταξιδέψει και σε άλλες πόλεις και χώρες, έχοντας ήδη προγραμματίσει ταξίδι στην Θεσσαλονίκη και το Μόναχο, στοχεύοντας να ευαισθητοποιήσει το κοινό πάνω στο ζήτημα των αιτιών που γεννούν τους πολέμους.

Στην έκθεση συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Χαρά Αμοιρίδου, B+6 ομάδα χορού, Safiye Başar, Seda Boy, Νίκος Γαλαζούδης, Ευγένιος Γκαλκίν, Εμπρού Γιουσούφ, Αναστασία Καλτσή, Levent Karaoğlu, Γιώργος Κιτσούκης, Ömer Koçağ, Ανδριάννα Κουμεντάκου, Χρύσα Κοφίνα, Νεφέλη Κυριάκου, Ευπραξία Μπαντάζου, Δέσποινα Shekine Nainti, Αρχοντία Παπαγεωργίου, Γιάννης Πρώιος, Χαράλαμπος Τουμπέκης, Μάρκος Τραϊτοράκης και Νάσος Χαλκίδης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.