Καθυστερησεις στην κατανομη των θεσεων για τους διορισμους εκπαιδευτικων βλεπει η ΕΛΜΕ Ροδοπης

Ζητά από το Υπουργείο να συμπεριληφθούν και τα Διαπολιτισμικά, Μουσικά και Καλλιτεχνικά σχολεία

Τον προβληματισμό των μελών της σχετικά με την κωλυσιεργία και τις καθυστερήσεις από πλευράς του Υπουργείου Παιδείας ως προς την ανακοίνωση της κατανομής των θέσεων και τους άμεσους διορισμούς στα σχολεία εκφράζει σε ανακοίνωση της η ΕΛΜΕ Ροδόπης, ενόψει των επικείμενων διορισμών Γενικών Παιδείας στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Όπως επισημαίνουν καθυστερήσεις που έρχονται σε αντίθεση με την μεγάλη ταχύτητα που προχωρούν εν μέσω πανδημίας νομοθετικές ρυθμίσεις περί αξιολόγησης εκπαιδευτικών, σχολικής μονάδας, «λες και το πρώτιστο μέλημα είναι αυτό και όχι πώς θα μείνουμε “ζωντανοί” από την υγειονομική κρίση, ούτε το πώς θα στελεχωθούν τα σχολεία μας την επόμενη χρονιά με νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς».

Επιπλέον, όπως εξηγούν δεν έχει γίνει σαφές το πλαίσιο με το οποίο θα γίνει η κάλυψη των θέσεων, καθώς τα κενά στην περιοχή μας είναι πολλά, για να τονίσουν πως ιδιαίτερα σημαντική είναι η συμπερίληψη στους διορισμούς των Διαπολιτισμών, Μουσικών και Καλλιτεχνικών σχολείων της περιοχής καθώς ο ρόλος τους είναι καίριος.

Ειδικότερα όπως υπογραμμίζουν στην ανακοίνωση ζητούν από το Υπουργείο Παιδείας:

  • να προχωρήσει άμεσα στην κατανομή των θέσεων τηρώντας τις απαιτούμενες ισορροπίες.
  • να ενημερώσει την εκπαιδευτική κοινότητα για το νομοθετικό πλαίσιο με το οποίο θα γίνει η κάλυψη των κενών θέσεων σε κάθε περιοχή.
  • να συμπεριλάβει στους επικείμενους διορισμούς τα Διαπολιτισμικά, Μουσικά και Καλλιτεχνικά σχολεία, τα οποία επιτελούν πολύ σημαντικό έργο και εδώ και χρόνια στελεχώνονται από αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, που τα στηρίζουν, έχοντας αποκτήσει την απαιτούμενη γι’ αυτά εμπειρία, αλλά και εξειδίκευση μέσω σχετικών σεμιναρίων, επιμορφώσεων και όχι μόνο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.