Καθοδος των τρακτερ την Τριτη στην πρωτευουσα

Και αγρότες από την Κομοτηνή θα συμμετάσχουν στην κινητοποίηση

Κάθοδο στην Αθήνα με τα τρακτέρ τους την ερχόμενη εβδομάδα αποφάσισαν οι αγρότες στην πανελλαδική σύσκεψη της Πέμπτης (15.02.24), κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις.

Στην πανελλαδική σύσκεψη των αγροτών στη Νίκαια «κλείδωσε» η απόφαση για συλλαλητήριο στην Αθήνα με τα τρακτέρ την ερχόμενη Τρίτη (20.02.24), με την 15μελη επιτροπή να στέλνει πανελλαδικά το μήνυμα για κλιμάκωση του αγώνα μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους. 

Στην κινητοποίηση αναμένεται να συμμετάσχουν και αγρότες από την Κομοτηνή, με τον Αγροτικό Σύλλογο να βάζει λεωφορείο ώστε να μπορέσουν όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν το συλλαλητήριο, μιας και η κάθοδος με τρακτέρ από την περιοχή μας είναι πρακτικά αδύνατη.

Την ίδια ώρα, παρόλο που τα τρακτέρ παραμένουν παρεταγμένα στο 3ο χιλιόμετρο Κομοτηνής Ξάνθης, δεν φαίνεται πως θα έχουμε άλλες κινητοποιήσεις στην περιοχή μας, τουλάχιστον μέχρι την κινητοποίηση της Τρίτης.

Κάθοδος στην Αθήνα

Όπως όλα δείχνουν, η πρόσφατη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου δεν απέδωσε καρπούς. Οι αγρότες παρά τα μέτρα στήριξης που ανακοινώθηκαν, είναι ανυποχώρητοι και δεν εγκαταλείπουν τα μπλόκα. Οι «φωνές» για δυναμική παρουσία με συμβολικούς αποκλεισμούς δρόμων και τελωνείων πολλαπλασιάστηκαν και πλέον τα μπλόκα, ακόμη πιο ενισχυμένα, ετοιμάζονται για ένα κοινό και ενιαίο μέτωπο, αυτή τη φορά με το βλέμμα στραμμένο στην Αθήνα. Αν και οι αρχικές συζητήσεις έκαναν λόγο για διαδήλωση χωρίς τρακτέρ, τελικά αποφασίστηκε η κάθοδος των αγροτών και των κτηνοτρόφων με τα αγροτικά μηχανήματά τους, ενώ από αρκετές περιοχές -ειδικά της βόρειας Ελλάδα

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.