Καθημερινα ζωντανη η μνημη των Ελληνων της Μικρας Ασιας

Κατάθεση στεφάνων στην επέτειο των 100 ετών από τη Μικρασιατική καταστροφή

Την μνήμη της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, στην επέτειο των 100 ετών από τη Μικρασιατική καταστροφή, τίμησαν η πολιτεία και τα σωματεία μικρασιατών στην Κομοτηνή, την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου.

Έτσι το πρωί της ημέρας πραγματοποιήθηκε μνημόσυνο στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονα. Μετά την επιμνημόσυνη δέηση εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός της ημέρας από τον Γραμματέα του Συλλόγου Καππαδοκών και Μικρασιατών Ν.Ροδόπης «Ο Μέγας Βασίλειος» κ. Χαράλαμπο Μαυρίδη, που περιέγραψε πως ένας ακμάζων Ελληνισμός, στις χαμένες πατρίδες, θανατώθηκε και ξεριζώθηκε οριστικά από αυτές.

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου στο Ηρώο της πόλης και στη συνέχεια κατάθεση στεφάνων από φορείς και Συλλόγους.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Συλλόγου Μικρασιατών και Καππαδοκών κ. Φαρασόπουλος, δίνουν πάντα το παρών στην ημέρα μνήμης των προγόνων τους, τιμώντας την ημέρα αυτή, που μπορεί να κλείνει 100 χρόνια, αλλά η σκέψη τους είναι πάντα σε αυτούς που εκτοπίστηκαν και σφαγιάστηκαν από το Τουρκικό κράτος, με τους αριθμούς τους να ανέρχονται σε εκατομμύρια.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.