Καθηγητης απο Πανεπιστημιο του Καιρου στην Κομοτηνη

Συναντήθηκε με τον Τοποτηρητή Μουφτή και συζήτησαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος

Ο Σοφολογιότατος Τοποτηρητής Μουφτής Κομοτηνής Δρ. Τζιχάτ ΧΑΛΗΛ, υποδέχθηκε τον Dr. Tarek M. Radwan (Τάρικ ΡΙΔΒΑΝ) καθηγητής στη Σχολή Ξένων Γλωσσών και Μετάφρασης (Ειδικός στην Ελληνική γλώσσα) στο φημισμένο Πανεπιστήμιο ελ-ΈΖΧΕΡ στο Κάιρο της Αιγύπτου, πρώην Πολιτιστικός Σύμβουλος της Πρεσβείας Αιγύπτου στην Αθήνα.

Ο καθηγητής Δρ.Τάρικ συμμετείχε στην μεσημβρινή προσευχή της Παρασκευής στο τέμενος Γενί Τζαμί στο προαύλιο της Μουφτείας Κομοτηνής.

Επισκέφτηκε τον Σοφολογιότατο Μουφτή Κομοτηνής Δρ.Τζιχάτ στα γραφεία της Μουφτείας, συζητήθηκε θέματα που αφορούν το Ισλάμ, μεταφράσεις Ιερού Κορανίου (επειδή ο Σοφολογιότατας επιμελήθηκε την Ελληνική Μετάφραση των εννοιών του Ιερού Κορανίου που εκτυπώθηκε στη Σαουδική Αραβία διότι και ο ίδιος ο καθηγητής ασχολείται με τις μεταφράσεις γενικότερα και για αυτό το λόγο στη συζήτηση αυτό το θέμα πείρε μεγάλο μέρος), επιστημονικά και πολιτιστικά θέματα, τον τρόπο ζωής και την θρησκευτική ελευθερία στην καθημερινότητα των μουσουλμάνων στην περιοχή μας.

Κατά τη συνάντηση, στην οποία επικράτησε θερμό κλίμα, ο Σοφολογιότατος Μουφτής υπογράμμισε τις ειρηνικές σχέσεις και την αρμονική συνύπαρξη μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων στον τόπο μας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Δρ. Τάρικ δώρισε στον Σοφολογιότατο Μουφτή ένα κεντημένο πέπλο ισλαμικής τέχνης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.