Καθεστως αβεβαιοτητας για τους εργαζομενους στη φοιτητικη Λεσχη

Καταγγέλλει το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής

Το καθεστώς αβεβαιότητας στο οποίο έχουν περιέλθει οι εργαζόμενοι στη λέσχη του ΔΠΘ μετά την ανακοίνωση της αλλαγής διαχείρισης της από άλλο επιχειρηματία καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής ζητώντας παράλληλα «η φοιτητική μέριμνα να παρέχονται δωρεάν στους φοιτητές, με παράλληλη την εξασφάλιση της ποιότητας και να στελεχώνεται από μόνιμο προσωπικό, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα».

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«Πριν μερικές ημέρες η Πρυτανεία του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης ανακοίνωσε ότι στις 9 Νοεμβρίου η διαχείριση της λέσχης θα περάσει στην ευθύνη άλλου επιχειρηματία, ο οποίος έχει κερδίσει τον διαγωνισμό. Αυτή η εξέλιξη αφήνει στην αβεβαιότητα τους συναδέλφους μας, καθώς κανείς δε μπορεί να τους απαντήσει αν θα παραμείνουν στη δουλειά τους, αν την επόμενη εβδομάδα θα μείνουν άνεργοι, αν θα μπορούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.
 
Πρέπει να τονίσουμε πως αυτό το γεγονός εξελίσσεται σε μια περίοδο που συνολικά οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα επωμίζονται τα βάρη της κρίσης, του χρέους που δεν έχουν δημιουργήσει, της πολιτικής που εφαρμόζεται για να βγαίνουν κερδισμένοι οι μεγάλοι επιχειρηματίες και τα μονοπώλια.
 
Όσο στα Πανεπιστήμια θα ενισχύεται και θα προωθείται η επιχειρηματική δραστηριότητα τέτοια φαινόμενα θα πληθαίνουν, ανεξάρτητα από το ποιος επιχειρηματίας θα κερδίζει κάθε φορά το διαγωνισμό. 
 
Στα πλαίσια της Δημόσιας και Δωρεάν Παιδείας απαιτούμε:   
η φοιτητική λέσχη και συνολικότερα η φοιτητική μέριμνα να παρέχονται δωρεάν στους φοιτητές, με παράλληλη την εξασφάλιση της ποιότητας
και να στελεχώνεται από μόνιμο προσωπικό, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
 
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τα σωματεία εργαζομένων και τους φοιτητικούς συλλόγους του ΔΠΘ, αλλά και την Πρυτανεία να πάρουν θέση και να σταθούν αλληλέγγυοι στους εργαζόμενους συναδέλφους μας στη λέσχη του Πανεπιστημίου.
 
Να παλέψουμε για να παραμείνουν οι συνάδελφοί μας στη δουλειά τους, με εξασφαλισμένα δικαιώματα».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.