«Καθε γυναικα που απειλειται πρεπει να σπασει τη σιωπη της»

211 γυναίκες και παιδιά φιλοξένησε ο Ξενώνας Κακοποιημένων Γυναικών του Δήμου Κομοτηνής στα οχτώ χρόνια λειτουργίας του

Συνεχίζεται για όγδοη χρονιά με επιτυχία η λειτουργία του Ξενώνα Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών και Πολλαπλών Διακρίσεων του Δήμου Κομοτηνής. Ένας ξενώνας, που έχει ως απώτερο στόχο την ουσιαστική συμβολή στην πρόληψη και την αντιμετώπιση κάθε μορφής βίας. Παράλληλα, με τον ενημερωτικό και συμβουλευτικό του χαρακτήρα, τα εξειδικευμένα στελέχη του Ξενώνα υποστηρίζουν και ενδυναμώνουν γυναίκες και παιδιά που έχουν ανάγκη στήριξης. 

Συνολικά, στα οκτώ χρόνια λειτουργίας φιλοξενήθηκαν στον Ξενώνα 211 άτομα, εκ των οποίων 111 γυναίκες και 100 παιδιά. Στην παρούσα φάση φιλοξενούνται 14 άτομα με δυνατότητα φιλοξενίας 20 ατόμων.   

Στον Ξενώνα παρέχονται για τους φιλοξενούμενους στέγη, τροφή, ψυχολογική, εργασιακή και κοινωνική στήριξη, δημιουργική απασχόληση στα παιδιά και βοήθεια με τα μαθήματά τους. Η Δομή φυλάσσεται από ιδιωτική εταιρία, ώστε να παρέχεται ασφάλεια στις γυναίκες και τα παιδιά τους.

Σε επίπεδο Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης ο Ξενώνας της Κομοτηνής είναι ο μοναδικός που καλύπτει τις ανάγκες όλης της περιφέρειας και όχι μόνο. Για να απευθυνθεί κάποιος στον Ξενώνα Φιλοξενίας του Δήμου Κομοτηνής για αίτημα φιλοξενίας επικοινωνεί με τις Κοινωνικές Υπηρεσίες και τα Κέντρα Κοινότητας όλων των Δήμων, τα Συμβουλευτικά Κέντρα και την Πανελλήνια Γραμμή SOS 15900. 

Τα στελέχη του Ξενώνα μεταφέρουν το μήνυμα ότι κάθε γυναίκα που απειλείται στο οικογενειακό -και όχι μόνο περιβάλλον- πρέπει να σπάσει τη σιωπή της, γνωρίζοντας ότι υπάρχουν οι δομές υποστήριξης που λειτουργούν άμεσα και αποτελεσματικά.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.